Vil du trylle frem et bord fullt av vakre roser som i grunnen er deilige eplegodbiter? Sjekk ut oppskriften på en rose, som i bunn og grunn er en epledessert, og overrask gjestene dine.
Cookingwithmanuela je kulinarični blog, na katerem najdemo izvirne recepte za dobrote, ki jih druži bogat okus in čudovit izgled. Ena izmed vizualno najbolj privlačnih Emanuelinih sladic so vsekakor slastne jabolčne vrtnice, ki so neizmerno podobne originalu.
Recept za jabolčne vrtnice
Sestavine za 6 jabolčnih vrtnic:
- 1 zamrznjeno listnato testo (odmrznjeno)
- 2 veliki rdeči jabolki
- saft av ½ sitron
- 1 ss mel
- 3 žlice marelične marmelade
- kanel
- melis
Prosess:
Odtajano listnato testo razvaljamo na pultu, ki ga posujemo z žlico moke, in narežemo na 6 ozkih trakov. V skledo dam nekaj vode in limonin sok. Jabolka narežemo na pol, odstranimo sredico in polovice narežemo na tanke rezine. Jabolk ne lupimo. Rezine namočimo v skledi z razredčenim limoninim sokom, saj tako jabolka ne bodo potemnela. Skledo z jabolki postavimo v mikrovalovko za približno 3 minute, da se jabolka malce zmehčajo. Trakove testa namažemo z marelično marmelado, nanje položimo jabolčne rezine in jih po želji posujemo s cimetom. Spodnji rob privihamo navzgor in “zarobimo” jabolka v testo. Nato trakove zvijemo in oblikujemo vrtnice. Vrtnice položimo v namaščen pekač za mufine in položimo v na 190 stopinj ogreto pečico. Pečemo približno 45 minut. Zlatorumeno pečene vrtnice nežno posujemo s sladkorjem v prahu.
Mer informasjon:
cookingwithmanuela.blogspot.com