Denne gangen inviterer vi deg til å ta en skikkelig spasertur blant luktene og smakene av slovensk...
Tokrat vas vabimo na pravi sprehod med vonje in okuse slovenske dežele.
Vinske Kleti Slovenije nam bodo pripravile vinsko-kulinarično doživetje, na katerem bomo okušali 7 različnih jedi in, ob razlagi somelijeja, spoznavali 5 različnih slovenskih vin, ki se podajo h kulinaričnim specialitetam.
Razvajali se bomo z naslednjimi jedmi in vini:
Aperitiv
– Mošt
Hladni mesni krožnik:
– Telečja terina / Rumeni Muškat (Gaube, Štajerska Slovenija)
– Divjačinska pašteta / Malvazija (Klabjan, Slovenska Istra)
Topli prigrizki:
– Prekajena račja prsa z opečenim mladim sirom / Modri Burgundec (Vino Kupljen, Štajerska
Slovenija)
-Pečena račja prsa s kutino / Cabernet Sauvignon (Colja, Vipavska dolina)
Dessert
-Domači koktajl zavitki: bučni, jabolčni, orehov / Rumeni muškat Izbor (Šekoranja – Vino Graben, Bizeljsko)
Zanimiv večer, kjer se združijo čisti užitek, spoznavanje vinsko – kulinarične kulture in odkrivanje novih poznanstev.
Pris: 30 € / osebo
Logg Inn begivenhet er mulig via nettsiden www.dogodkizasamske.si oz. e-naslova info@dogodkizasamske.si.
V sodelovanju z Vinskimi Kletmi Slovenije (www.vks.si).