Å steke kjøtt på spesielle La Caja China-grill er mer enn bare baking. Det er en opplevelse, det er et ritual, det er en kultur. Dette er spesielle "boks"-griller laget i USA, som muliggjør en gammeldags måte å tilberede mat på, som halverer kjøtttilberedningstiden. I motsetning til grillene vi er kjent med, tillater disse steking av en hel gris og andre dyr. Den mest kjente amerikanske husmoren, Martha Stewart, har også sin egen.
Žari La Caja China pričarajo spektakel, ki bo ljubitelje žara navdušil bolj kot pokanje ognjemeta na novega leta dan, kajti ni ga čez cvrčanje in špricanje iz mesa, ki mu ”gorijo tla pod nogami”. Žar iz Floride je tudi edini domači žar s katerim lahko spečete celega prašička. Seveda isto velja tudi za piščanca, jagnje, kozo in purana.
Odojka (do 45 kg) pod peko lahko na njem speče v vsega štirih urah. Na klasičnem modelu lahko namesto prašička hkrati pečete do 18 celih piščancev, do 6 puranov, do 10 kosov svinjskih rebrc in do 10 svinjskih plečet, nanj pa boste spravili tudi precej rib.
LES MER: Kalamazoo Hybrid Fire Grill – en profesjonell grill for alle typer grilling
La Caja China žar je zrasel na zelniku Roberta Guerra, ki je želel pohitriti postopek priprave svinjskega mesa. Decembra leta 1985 je priklical zgodbe svojega očeta iz otroštva o lesenih zabojih, ki so jim pravili kitajski zaboj in ki so prepolovili čas peke prašiča. Skupaj sta nato naredila svojega in nekaj let kasneje se je rodilo podjetje La Caja China, ki pa s ”kitajsko robo” nima veze, saj gre za ”polnokrvni” ameriški izdelek. Žari so namenjeni enostavni in okusni pripravi katerekoli vrste mesa, in da, tudi priprava prašička pod peko z njimi postane lahek zalogaj.
Tudi Martha Stewart uporablja žar La Caja China:
Mer informasjon:
www.lacajachina.si