Goûte-skjeen tilbyr en ny og raffinert måte å nyte maten på. Det føles som å slikke fingrene. Vi feirer tidene da skjeer, kniver og gafler bare var et middel for å få mat fra tallerkenen til munnen. Takket være teknologi kan vi bruke redskaper til å gjøre maten smakfullere og lure smaksløkene i en slik grad at de forveksler grønnsaker med sjokolade. Goûte-skjeen bringer ektheten av å spise mat med fingeren uten å oppføre oss som om vi er fremmede for etikette.
Žlica Goûte bo spremenila način uživanja hrane. Obljublja, da znatno izboljša okus hrane s tem, ko poustvarja občutek oblizovanja prstov. Da daje tak občutek, kot bi prst pomočili v Nutello ali marmelado in ga polizali. Konica žlice je oblikovana kot prst in je rezultat večletnih raziskav Charlesa Michela in Andreasa Fabiana, ki ju je zanimalo, kako lahko dizajn pribora vpliva na doživljanje hrane in okusa. Namenjena je uživanju goste, kremaste hrane, podobno kot žlička za med.
LES MER: Mat- og drikkefestival Kulinart 2017 og kaffefestival Slovenia 2017
In zakaj je hrana, ki jo uživate z žlico Goûte, boljša kot tista, ki jo zajamete s klasično žlico? Ravno zaradi pristnosti, ki jo daje občutek lizanja prsta. Hrana je ena od najbolj senzoričnih izkušenj. Uživanje z rokami, lizanje prstov in krožnika je povsem naravno vedenje, pojasnjuje Fabian. Po raziskavah sodeč žlica Goûte okus hrane izboljša 40 prosent.
Galerija – žlica Goûte:
Mer informasjon:
michelfabian.com