Ne kompliciraj! Morda pa so stvari v življenju res lahko preproste!

Se ti ne zdi, da bi bilo življenje veliko lažje, če bi bile stvari preprostejše? Če bi na tvoja vprašanja obstajalo več zaključenih odgovorov in ne odgovori, ki so odprti? Če bi rajsko jabolko pomenilo preprosto jabolko in ne poželenja? Če bi tišina bila preprosto prazna in ne bi pomenila razočaranja? Če bi “hvala” pomenil hvaležnost in ne bi imel skritih namenov? Lepo bi bilo, če bi bile stvari včasih preproste.

A na žalost ni vedno vse jasno. Vsak dan nas neopazno nase vežejo zamegljene definicije. In robovi teh zamegljenih definicij so danes razlog za veliko žalosti. Ironično je, da kljub temu po tem še vedno nezavedno hrepenimo.

“Rad/-a te imam, ampak ne na tak način.”
“Zame si res posebna oseba, a ne edina.”

Jezik ljubezni se je razvil v nize nasprotovanj, ki sprožajo večjo zmedo glede tega, česa si resnično želimo. Ljudje lahko delujemo v eno smer, a mislimo nekaj popolnoma drugega … ali pa se celo vedemo na določen način, a s tem nič ne mislimo. Lahko se podamo na tisoč zmenkov, vložimo čas in trud v nekoga, ki bi potencialno lahko bil naš partner, vendar je še vedno čisto OK, da se ne zavežemo in s tem stvari postavimo v red.

Skoraj nezavedno domnevamo, da so ljudje, ki jih imamo radi, nadomestljivi. Koliko oseb tipa “pač nekdo” moramo spoznati, preden dejansko najdemo TISTO osebo? Dobro je vedeti, da se dva človeka ne bosta vedno ujemala, saj se sčasoma spreminjamo in rastemo, tako tudi naše potrebe in želje.

TISTEGA ne čakamo, ampak ga “izdelamo”.
TISTEGA ne čakamo, ampak ga “izdelamo”.

A v resnici TISTI ne obstaja. Ker TISTEGA najdemo v osebi, brez katere si ne predstavljamo življenja. Vsak je lahko TISTI, ker, verjameš ali ne, da nekdo postane TISTI, moraš vanj vložiti veliko tuda. Dolgotrajna partnerstva in odnosi se ne zgodijo kar tako, ampak zahtevajo aktivno zavezanost dveh posameznikov, ki sta se odločila ostati skupaj, dokler lahko. TISTEGA ne čakamo, ampak ga “izdelamo”.

Vse te zamegljene situacije torej dejansko le niso tako zamegljene. Postanejo zamegljene takrat, ko ustvarimo zapleteno situacijo in zaplavamo v svet samopomilovanja ter blodenj, medtem ko so stvari pravzaprav res preproste!

VIR: thoughtcatalog.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
8 razlogov, zakaj si samska, čeprav si dober ulov