Ne moreš prisiliti osebe, da bi te spoštovala, lahko pa zavrneš nespoštovanje!

Zadnjič posodobljeno: :

Spoštovanje je dvosmerna ulica in je najmočnejši izraz ljubezni.

Spoštovanje. Najpomembnejša stvar v odnosih poleg ljubezni.

Če želimo, da se drugi do nas obnašajo lepo, se moramo enako obnašati tudi mi do njih. Če hočemo biti slišani in vidni, zaradi tega, kdo smo, moramo biti sposobni sprejeti tudi druge, takšne kot so. Če želimo v življenju imeti ljubezen in svetlobo, moramo isto ljubezen in svetlobo deliti z drugimi.

Če želimo prejeti spoštovanje, ga moramo biti sposobni dati.

Na žalost ni vedno tako. Ne glede na to, kako pogosto govorimo o spoštovanju, tem pravilom ne sledimo vedno tako religiozno, kot smo si obljubili, da bomo.

Prepogosto dovolimo, da nas ljudje ne spoštujejo in se jim raje umaknemo. Spustimo jih v svoje življenje, v roke jim položimo ključe svojega sveta. Zaupamo jim, nato pa nas ranijo in udari nas kruta realnost. Razočarani smo.

In nenadoma se zavemo, da ne prejemamo od njih enake pozornosti in ljubezni, kot ju dajemo. Zavedamo se, da nismo spoštovani in sprejeti zaradi tega, kar smo!

Zakaj? Ker smo to mi. To je naša napaka. Mi smo krivi za to, kako nas vidijo drugi, ker smo mi tisti, ki si določamo svojo vrednost. Naša vrednost je odvisna samo od nas samih. Pomembno je, kako vidimo sami sebe, kako ravnamo s seboj in kako se ljubimo ter smo nežni do sebe.

Če nas neka oseba ne spoštuje, je to le znak, da delamo nekaj narobe. Da odnos, ki ga imamo do sebe, ni dovolj močan. To je namig, da se ne ljubimo in spoštujemo dovolj.

Resnica je, da nikogar ne moreš prisiliti, da te spoštuje. Ne moremo reči osebi, da naj nas obravnava na določen način. Naredili bodo tako, kot se jim zdi primerno. Verjetno bodo ravnali z nami tako, kot mi ravnamo z njimi, večinoma pa bodo ravnali tako, kakor mi ravnamo s seboj. Ljubili nas bodo tako, kot imamo mi radi sebe. Mar jim bo za nas toliko, kolikor je nam mar za nas. Videli nas bodo z enakimi očmi, kot mi vidimo sami sebe. To je energija, ki jo manifestiramo. Vidite, nikogar ne moremo prisiliti, da nas spoštuje!

Ker ne želimo biti obdani z osebami, ki nas ne spoštujejo, lahko to osebo pogledamo v oči in se odločimo, da se odmaknemo od nje. Lahko se odločimo in odstranimo iz svojega življenja vse osebe, ki nas kadarkoli niso spoštovale.

Lahko pa sprejmemo odločitev in se obdamo s pozitivnostjo. Zavestno lahko izberemo, na kaj bomo osredotočili svojo energijo. Svoje življenje lahko spremenimo iz njegovega jedra. A najprej je potrebno spremeniti način, na katerega vidimo sebe. To je nekaj, kar lahko storimo samo sami. Razumeti moramo, da brez tega ne bomo nikoli našli sreče in spoštovanja.

Vse bo zaman, če se ne osvobodimo iz svoje kletke in se objamemo takšne, kakršni smo.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kako prepoznati čustveno zasvojenost? To so opozorilni znaki, da ste zasvojeni z ljubeznijo!