Ne zamenjuj kemije s kompatibilnostjo: 7 znakov, da se s partnerjem dobro ujemata

Zadnjič posodobljeno: :

Se spomnite trenutka, ko srečate nekoga, ki vam je všeč in med vama obstaja občutek povezanosti ter privlačnost njihovega nasmeha, telesa, energije?

Med pogovorom se počutite, da ste z njimi že od nekdaj. Med vama je prijetna napetost in kemija. Ujemata se. V njihovi bližini čutite metuljčke v trebuhu in vsak vajin dotik je občutek električnega udara.

Vsekakor je pomembno, da imate s partnerjem takšno privlačnost, a to ni isto kot združljivost. Kemija je prvotni okus, recimo po pomaranči, je in mine. Združljivost pa je tisto, kar vas ohranja polne in zadovoljne.

Seveda, lahko imate oboje. Kemija je naravna, kompatibilnost pa morate oceniti v nadaljevanju razmerja. Če iščete dolgoročno razmerje, iščite znake vajine združljivosti.

To je 7 znakov, da se s partnerjem dobro ujemata.

Osebna rast in razvoj

Pomembno je, da sta na podobni ravni osebnega razvoja ali si vsaj delita željo po rasti.

Skupni interesi

Tisto nekaj, kar ne opazite takoj. Na primer, ste nekdo, ki rad kampira, vendar ste osebo srečali pozimi. Prihaja poletje in želite kampirati, a spoznate, da oseba to sovraži. Ali si lahko predstavljate dolgoročno prihodnost, če si ne bosta delila vaše ljubezni do kampiranja? Vsakdo ima svoje interese. V nekaterih primerih je potrebno sklepati kompromise. Oceniti morate, kaj vam je všeč in kaj želite deliti z dolgoročnim partnerjem.

Kemija je naravna, kompatibilnost pa morate oceniti v nadaljevanju razmerja.
Kemija je naravna, kompatibilnost pa morate oceniti v nadaljevanju razmerja.

Finance

Denar je glavni vzrok stresa v odnosih. V zgodnjih fazah spoznavanja denar ni pomembna tema. Morda bi vas celo zaskrbelo, če bi odprla tako resno temo. Če pa iščete dolgoročno razmerje morate spregovoriti tudi o financah. To ne pomeni, koliko zaslužite, ali kakšen finančni položaj imate, ampak vaš odnos do denarja. To vključuje vaše navade porabe, proračun, željo po varčevanju itd.

Seks in intimnost

Fizična kemija za dolgoročen odnos ni dovolj. Potrebna je globoka intimnost. Kaj se zgodi po spolnem odnosu, se pogovarjata med rjuhami ? Crkljata? Se obrneta vsak na svojo stran?

Duhovnost

Verska združljivost morda v začetnih fazah odnosa ni pomembna, vendar bo nedvomno vplivala na smer odnosa. Pomembno je ugotoviti, kako veren je vaš partner.

Če iščete dolgoročno razmerje, iščite znake vajine združljivosti.
Če iščete dolgoročno razmerje, iščite znake vajine združljivosti.

Prijatelji in družina

Ne glede na to, ali odobravajo vajino razmerje ali ne, skrbita drug drugega. Pripravljena sta se potruditi, da bo vajino razmerje delovalo in trajalo.

Navade

Po fazi medenih tednov se začutijo in občutijo navade partnerja. Prepiri so pogostejši. Odložili ste očala popolnosti in se pričnete bolj prilagajati vsakodnevnim interakcijami. Počasi opažate stvari, ki jih prej niste. Več časa preživite skupaj, bolj spoznavate njihove navade, ki vas bodo navdušile ali pa vam bodo nadležne.

Obstajata dve možnosti: ali boste sprejeli te navade in napake, ali pa boste iskali drugo osebo.

Če gre za dolgoročno ljubezen, potrebujete uravnoteženo kombinacijo kemije in združljivosti. Vredno je najti pravo ljubezen, ki traja.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Sorodne duše so precenjene, štejeta povezanost in trud