Neccesary Explosion: aplikacija, po zaslugi katere lahko ‘vidite glasbo’

Neccesary Explosion: aplikacija, po zaslugi katere lahko ‘vidite glasbo’.

Glasba temelji na ustvarjanju zvoka, ki ga zaznavamo s čutili za sluh. Kot kaže, pa bo kmalu večji poudarek na glasbenem področju namenjen vidu. Tokrat ni govora o videoposnetkih, pač pa o …

Necessary Explosion je aplikacija, za nastanek katere so poskrbeli pri kreativni agenciji Wieden + Kennedy. Inovacija navdušuje s kombinacijo glasbe in razširjene resničnosti.

Aplikacija je sposobna vizualizirati 11 skladb iz albuma SOS, ki ga je posnela glasbena skupina Necessary Explosion. Melodijo pretvori v edinstvene skulpture, ki se vrtijo nad gramofonsko ploščo.

Poslušanje glasbe bo torej dobilo novo dimenzijo. Uporabniki se bodo z vsebino umetne inteligence lahko sporazumevali prek aplikacije za operacijski sistem iOS, ki je že na voljo v Applovi spletni trgovini. Ta uporablja tehnologijo ‘audio fingerprinting’, s pomočjo katere je mogoče premikati objekte. Namenjena je uporabi z gramofonsko ploščo, uporabljate pa jo lahko tudi samostojno.

Podjetje se je v sklopu procesa razvijanja produkta odločilo za tesno sodelovanje z glasbeno skupino in tako prodrlo v misli umetnikov. Rezultat tega so vizualne podobe, ki med drugim vključujejo eksplozije, mavrice, lobanje in cvetlice.

Necessary Explosion je prva v vrsti aplikacij, ki jih je proizvedla kreativna platforma LAVA. Ste nad novim izdelkom navdušeni ali menite, da glasba ne potrebuje elementov razširjene resničnosti?

Galerija slik – Neccesary Explosion

Dodatne Informacije

Več informacij:
wkams.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Canon EOS R5: brezkompromisni paradni konj, ki postavlja nove standarde