Neprebojna obleka sodobnih James Bondov

Garrison Bespoke neprebojna obleka

Garrison Bespoke predstavlja neprebojno obleko, katere se ne bi branil niti James Bond. Vendar se vprašamo, kdo bi sploh potreboval tako drago neprebojno klasično obleko, razen namišljenih akcijskih junakov.

Pri Garrison Bespoke pravijo, da želijo s tem zadovoljiti poseben krog svojih strank, ki se dnevno soočajo s posebnimi okoliščinami –  gospodarstveniki na področju mineralnega rudarstva, proizvodnji nafte in drugih visoko donosnih dejavnostih, ki se odvijajo na konfliktnih območjih v Afriki in na Bližnjem Vzhodu.

Odločili so se za sodelovanje s pogodbenim vojaškim podjetjem (katerega imena ne želijo izdati) in izdelali modno obleko na osnovi ogljikovih nanocevk, ki imajo edinstveno kombinacijo togosti, trdnosti in elastičnosti. V primerjavi s kevlarjem so takšni materiali bistveno tanjši, prožnejši, tehtajo pol manj in ne izgubijo svoje moči v  vlažnih pogojih. Vendar pa »ščit« ne bo trajal večno, saj imajo vsi protibalistični materiali omejen rok trajanja, v tem primeru zdrži štiri do pet let. Družba ima po dveh prodanih oblekah že nova naročila za 15000 dolarjev na kos.

Garrison Bespoke neprebojna obleka.
Garrison Bespoke neprebojna obleka.

Dodatne Informacije

Več informacij na:
garrisonbespoke.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Stop potenju: naj potenje ne ustavi tvojih strasti