Neverjetni božični sejmi v Evropi, ki jih še gotovo nisi obiskal

Dunaj, Zagreb, Salzburg, Gradec ... vse to so čudoviti božični sejmi, ki pa smo jih po vsej verjetnosti že obiskali. Zakaj se ne bi letos odpravili kam drugam, na kakšno čarobno destinacijo, ki nas bo presenetila s svojim božičnim duhom in prekrasno okrasitvijo? Tukaj so najlepši božični sejmi 2019!

Kje so najlepši božični sejmi v Evropi 2019? Kje so tisti neverjetni sejmi, ki jih še nismo uspeli obiskati? V nadaljevanju imamo za vas nekaj predlogov!

Talin, Estonija

Talin, Estonija
Talin, Estonija

Božični sejem v Talinu je letos s strani uporabnikov portala European Best Destinantion razglašen za najlepši božični sejem v Evropi 2019. Najdemo ga na trgu pred mestno hišo, kjer se nahaja tudi čudovito božično drevo. Tradicija božičnih praznovanj v Talinu sega v leto 1441, ko so prav tukaj, na tem trgu, postavili prvo božično drevo v Evropi. Na sejmu lahko uživamo v tradicionalni estonski božični kuhinji, kot sta npr. črni puding in kislo zelje, pa tudi v medenjakih in toplih božičnih pijačah. Prav tako je moč kupiti lokalne rokodelske umetnine in darila za najmlajše. Sejem v Talinu že poteka, odprt pa bo do 7. januarja 2020.
visitestonia.com

Budimpešta, Madžarska

Budimpešta, Madžarska
Budimpešta, Madžarska

Advent v madžarski prestolnici je iz leta v leto bolj priljubljen, portal European Best Destination pa so ga umestili na drugo mesto najlepših božičnih sejmov v Evropi. Na sejmu brez baziliko sveta Štefana boste našli okusne madžarske in mednarodne specialitete ter atrakcije, kot so gledališče za otroke. Budimpešta je v božičnem času poznana predvsem po spektakularni razsvetljavi in projekcijah na pročelju bazilike. Letos bodo tako nanjo projecirali največi 3D-šov v Evropi, zato sejma, ki bo letos odprt od 22. novembra do 1. januarja nikar ne zamudite!
budapestchristmas.com

Leipzig, Nemčija

Leipzig, Nemčija
Leipzig, Nemčija

Najstarejši božični sejmi se nahajajo v Nemčiji, in božični sejem v Leipzigu svojo tradicijo neguje od davnega leta 1458. Zgodovinsko središče mesta tako vsak december zažari v božični preobleki. Sejem se nahaja kar na šestih delih mesta, darila in dobrote pa lahko nakupujete v več kot 250 hiškah. Tradicionalno je glavni del sejma na Markplatzu, na trgu, kjer lahko občudujete okoli 20 metrov visoko božično drevo in uživate v spremljevalnem programu. Na Augustuspaltzu vas čaka 38 metrov visoko kolo, od koder boste imeli pogled na božično obarvani Leipzig. Sejem je letos odprt od 26. novembra do 23. decembra.
leipzig.travel

Strasbourg, Francija

Strasbourg, Francija
Strasbourg, Francija

Eden najstarejši božičnih sejmov v Evropi je tudi najbolj poznan božični sejem v Franciji, nahaja pa se v srcu otoka Grande Île, UNESCO-ve svetovne dediščine. V centru se tako nahaja več kot 300 lesnih hišic, kjer lahko takorekoč najdete vse, kar je povezano z božičem – od sladkih dobrot do božičnih okraskov. Posebej velja omeniti božično drevo, visoko 30 metrov, ki s svojo višino presega strehe hiš, množiča lučk in obeskov pa ustvari posebno svetlobo. Letos je odprt od 22. novembra do 30. decembra.
noel.strasbourg.eu

Christbaumwald Im See, Milštatsko jezero, Avstrija

Christbaumwald Im See
Christbaumwald Im See

Uro iz Celovca se nahajata Milštatsko jezero in živahno naselje. Obdajajo ju zasnežene gore, zaradi strme obale jezera, ki spominja na fjorde, pa imamo hitro občutek, da smo nekje na Norveškem. V zimskih mesecih je ta obala prizorišče enega najbolj edinstvenih božičnih sejmov v Evropi Christbaumwald im See, kar pomeni “božični gozd na jezeru”. Očarljivi sejem s peščico stojnic poskrbi za intimno praznično vzdušje, obiskovalci pa lahko uživajo v kuhanem vinu ob odprtem ognju in opazujejo odsev božičnih lučk na vodi. Sejem je letos odprt od 30. novembra do 31. decembra.
millstaettersee.com

Božični sejem Ravenna Gorge, Breitnau, Nemčija

Božični sejem Ravenna Gorge
Božični sejem Ravenna Gorge

Pod osupljivim viaduktom Ravenna Gorge v nemškem mističnem Schwarzwaldu se skriva božična vasica, ki vsako leto privabi več tisoč obiskovalcev. Pravljična vasica leži v globoki dolini, lokalni obrtniki in zabavljači pa poskrbijo, da obiskovalci resnično začutijo Schwarzwald, eno najbolj priljubljenih nemških destinacij. Božični sejem ponuja tudi program za otroke, kar pomeni, da je obisk tega sejma odlična izbira tudi za družine. Sejem je letos odprt ob petkih, sobota in nedeljah, od 29. novembra do 22. decembra.
hochschwarzwald.de

Zürcher Christkindlmarkt, Zürich, Švica

Zürcher Christkindlmarkt
Zürcher Christkindlmarkt

Eden najbolj znanih švicarskih božičnih sejmov poteka na glavni železniški postaji v Zürichu. A niso le potniki tisti, ki poskrbijo za živahno vzdušje – s približno 150 stojnicami je Zürcher Christkindlimarkt eden največjih božičnih sejmov v Evropi, ki poteka v zaprtem prostoru. Z dobrimi 15 metri je osrednja točka sejma čudovito okrašeno božično drevo, ki ga krasi več kot 6000 kristalnih okraskov. Božični sejem si lahko letos ogledate med 21. novembrom in 24. decembrom.
christkindlimarkt.ch

Drugi božični sejmi v Evropi, ki jih morate obiskati

Erfurt, Nemčija, weihnachtsmarkt.erfurt.de
Poznan, Poljska, poznan.travel
Bruselj, Belgija, brussels.be
Aachen, Nemčija, aachen-tourismus.de
Praga, Češka, prague.eu
Cluj-Napoca, Romunija, familiondecraciun.ro
Montbeliard, Francija, lumieres-de-noel.fr

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10x najlepše plaže v Evropi! Te plaže se vselej znajdejo na seznamu najlepših plaž v Evropi!