fbpx

Neverjetno: prelivni bazen, ki “visi” iz 10. nadstropja hotela v Dallasu

Foto: Hotel Joules

Ta prelivni bazen »visi« nad prometno dallaško ulico in je del luksuznega hotela Joule.

Hotel Joule v središču poslovne četrti Dallasa v ameriški zvezni državi Teksas je resnično nekaj posebnega. Nič čudnega, da je postal prava turistična atrakcija. Razlog za to je nenavadna lega njegovega strešnega bazena.

Prelivni bazen, ki »visi« nad prometno ulico se namreč nahaja v 10. nadstropju, iz hotelske stavbe pa izstopa za kar 2,5 metra.

Foto: booking

Hotel Joule je luksuzni hotel s 161 sobami v središču Dallasa, poimenovan pa je kar po merski enoti za energijo – joule. Hotel je delo oblikovalca Adama D. Tihanyja, ki je uredil sodobno prebivališče znotraj slovite neogotske stavbe iz 20. let minulega stoletja.

Njegove stene krasijo veličastna umetniška dela, med njimi najdete ogromno stvaritev Andyja Warhola, še večja atrakcija pa je prelivni bazen na strehi objekta. V kar 10. nadstropju.

Prelivni bazen

Očarljivi zastekljeni prelivni bazen tako nudi izjemne poglede na okoliške ulice in dogajanje v središču mesta. In kar je najbolje. Begajoče pešce in vozeče se avtomobile lahko opazujete kar v kopalkah. Tisti pogumnejši lahko priplavajo vse do skrajnega konca bazena v previsu in pogledajo proti dnu, kar jim bo dalo občutek, kot da lebdijo nad vročim asfaltom.

Foto: Hotel Joule

Prelivni bazen je prava mala modra oaza sredi betonske džungle v Dallasu. V poletnih mesecih je tako postal priljubljeno zbirališče hotelskih gostov in turistov z vsega sveta, v bazenu pa se jim radi pridružijo tudi prebivalci Dallasa. Dnevna vstopnica je sicer vse prej kot ugodna. Zanjo boste odšteli 50 dolarjev.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.