Nike Fit: skeniraj stopalo in izberi PRAVO velikost čevlja

Po nekaterih podatkih naj bi kar trije od petih ljudi nosili napačno številko čevlja – vzrok za to se skriva v zmotnem mišljenju, da je potrebno udoben par obutve izbrati le na podlagi dolžine in širine podplata. Na pomoč prihaja Nike Fit.

Nike Fit je revolucionarna rešitev, ki združuje kombinacijo računalniškega vida, podatkovne znanosti, strojnega učenja, umetne inteligence in priporočilnih algoritmov. Sliši se nadvse zapleteno, kajne? Vse skupaj je potrebno za to, da se izmeri celotna površina stopala, na ta način pa lahko ugotovite, katera velikost posameznih čevljev blagovne znamke Nike je pravšnja za vas.

Zagotovo ste se med spletnim nakupovanjem že znašli v dilemi, katero številko čevlja izbrati? V spletni trgovini Nike vas bo po tem, ko se boste odločili za poljubno velikost, pričakala možnost preizkusa funkcije Nike Fit – ta bo ob pomoči kamere vašega pametnega telefona v le nekaj sekundah skenirala vaše stopalo, pri čemer se bo osredotočila na 13 ključnih točk. Sken boste lahko nato shranili v vašem profilu NikePlus in ga v prihodnosti uporabljali tako na spletu kot v fizičnih trgovinah.

Funkcija bo še posebej uporabna za starše, ki bodo svojim otrokom, ki jim nenehno rastejo stopala, tako izbrali primerno velikost obutve. Če želite poiskati čevlje za svojega prijatelja ali družinskega člana, se v aplikacijo prijavite kot gost in skenirajte tudi njegovo stopalo.

Ko boste skenirali svoje stopalo, vam bo Nike ponudil velikost določenega čevlja, ki je najprimernejša za vas. Pri tem je potrebno upoštevati, da izbiranje enake velikosti pri različnih vrstah obutve gotovo ni pametna ideja. Tekaški copati se morajo namreč čim bolj prilegati stopalu, medtem ko bi naj superge ponujale nekoliko več prostora zavoljo vsakodnevne uporabe.

Katero velikost čevlja izbrati?
Katero velikost čevlja izbrati?

Nike Fit se nedvomno predstavlja kot edinstvena rešitev, ki bo marsikomu prihranila veliko muk in časa –, saj bo Nike prejel informacije, ki jih bo lahko uporabil pri oblikovanju čevljev po meri potrošnikov.

Dodatne Informacije

Več informacij:
news.nike.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Plisirane hlače: Vrača se modni trend iz 80-tih