fbpx

Nikon Coolpix P1000 se ponaša s 125-kratno povečavo leče

Proizvajalci kamer med seboj vseskozi tekmujejo za prevlado. Zmagovalec tedna v fotografski industriji je postal Nikon, ki mu je z novim modelom Coolpix P1000 uspelo nekaj edinstvenega.

P1000 je naslednik Nikonove kamere P900, ki se ponaša s 83-kratno povečavo leče. Nova naprava je svojo predhodnico občutno presegla, saj ponuja kar 125-kratno povečavo, ki jo lahko označimo za največjo doslej.

Kamera, ki lahko preklaplja med odprtostjo zaslonke f/2.8 in f/8, vsebuje senzor z ločljivostjo 16 MP. P1000 tehta 1,4 kg, oblikovan pa je bil za posebne primere, ko uporabnik potrebuje kar se da veliko razmerje med velikostjo slike in velikostjo predmeta. Prav bo prišel predvsem fotografom, ki si želijo v svoj objektiv zajeti prizore iz narave in vesolja. Zaradi tega razloga bosta uporabnikom na voljo tudi načina za opazovanje ptic in fotografiranje Lune.

Kamera je sposobna ustvarjati videoposnetke v ločljivosti 4K in s frekvenco 30 sličic na sekundo. Hkrati vključuje OLED elektronsko iskalo in podpira ustvarjanje fotografij v formatu RAW. Za prenos posnetkov v druge naprave uporablja Nikonov sistem SnapBridge Bluetooth.

Kamera, ki bo kupcem na voljo v septembru, je ocenjena na 999 dolarjev, kar preračunano pomeni 853 evrov. Za zdaj še ni znano, koliko bo zanjo treba odšteti v Sloveniji.

Galerija – Nikon Coolpix P1000

Dodatne Informacije

Več informacij:
nikonusa.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!