fbpx

Nikon D7000

Nikon je pred kratkim predstavil nov D-SLR fotoaparat, ki sliši na ime D7000. Nekoliko »bondovsko«? Ime nikakor, sposobnosti mogoče. Nikon D7000 ima številne nove funkcije, ki zagotavljajo vrhunsko kakovost slik, vključno s 16,2 milijona slikovnimi točkami in novim Nikonovim slikovnim senzorjem CMOS ...

Nikon je pred kratkim predstavil nov D-SLR fotoaparat, ki sliši na ime D7000. Nekoliko »bondovsko«? Ime nikakor, sposobnosti mogoče. Nikon D7000 ima številne nove funkcije, ki zagotavljajo vrhunsko kakovost slik, vključno s 16,2 milijona slikovnimi točkami in novim Nikonovim slikovnim senzorjem CMOS DXformat. Ima tudi napredno opremo za obdelavo fotografij (EXPEED 2), ki zagotavlja boljšo kakovost slik, hitrejšo obdelavo podatkov in številne druge funkcije. Povečana občutljivost ISO (100–6400, z možnostjo povečanja do 25600) omogoča, da celo brez bliskavice ujamemo tudi najmanjše podrobnosti z minimalno količino šuma. Z Nikonovim novim senzorjem za merjenje RGB, ki z 2016 slikovnimi točkami izboljša učinkovitost sistema za prepoznavanje scene, ter možnostjo neprekinjenega fotografiranja pri visoki hitrosti (6 slik/s), nam bo pot do kakovostnih posnetkov nedvomno olajšana. Ob tem D7000 ponuja neposreden dostop do gumba za snemanje videoposnetkov, tako da je snemanje posnetkov s polno visoko ločljivostjo (1080p) precej preprosto. Za »nerode« so zgornji del ohišja in pokrovi na zadnji strani zaščiteni z magnezijevo zlitino, fotoaparat pa ima še vzdržljivo zaščito proti prahu in vlagi, tako da je pripravljen tudi na najbolj zahtevne razmere.
Cena:  1.100 evrov, na voljo na www.fotospecialisti.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.