Nissan GT-R, ki ga lahko vozimo s ploščkom za PlayStation

Nissan GT-R
Zadnjič posodobljeno: :

K nam prihaja nova igra Gran Turismo Sport, ki bo ekskluzivno na voljo na konzoli PlayStation 4. Ima eno od najboljših grafik med igrami, a je še vseeno kar precej oddaljena od resničnega življenja. Da bi zakrili mejo med pravo resničnostjo in tisto navidezno, so se pri Nissanu odločili, da predelajo Nissana GT-R. Predelali so ga do te mere, da ga je mogoče upravljati z igralnim ploščkom Sonyevim DualShock 4 .

Unikatni Nissan GT-R je opremljen s štirimi roboti, ki skrbijo za zavijanje, pospeševanje, zaviranje in prestavljanje. Ukazi se posredujejo prek igralnega ploščka PlayStation, na katerem se roboti odzovejo neverjetno hitro, praktično v trenutku. V avtomobilu je nameščenih 6 zmogljivih računalnikov, ki so sposobni posodabljati ukaze s ploščka kar 100-krat v sekundi. Mikroračunalnik skrbi za povezavo med ploščkom DualShock in računalniki v avtomobilu. S ploščkom lahko avtomobil upravljate do enega kilometra daleč.

Da bi dokazali, da “RC” Nissan GT-R resnično deluje, so za plošček postavili Janna Merdenborougha, ki je Nissana GT-R/C odpeljal po progi v Silverstonu. Robotiziran GT-R je dosegel maksimalno hitrost 211 km/h in imel povprečno hitrost kar 122 km/h. Najhitrejši čas kroga je bil minuta in 17,47 sekunde. Jann je avtomobil ves čas upravljal iz helikopterja, ki je letel nad dirkališčem. Če bi voznik izgubil nadzor nad Nissanom GT-R, sta bila v avtomobilu nameščena še 2 zasilna sistema na popolnoma ločenih frekvencah.

PREBERITE ŠE: NOVI NISSAN LEAF (2018): NOVA PODOBA SVETOVNE USPEŠNICE

Galerija slik: Nissan GT-R

Dodatne Informacije

Več informacij:
nissanusa.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kobra: italijanski električni skiro, ki premaguje tudi najbolj grobe terene