fbpx

Nissan Star Wars: avtomobili, ki bi si jih želeli vsi oboževalci Vojne zvezd

Še slaba dva tedna nas loči od svetovne primere najnovejšega filma iz sage Vojna zvezd. Ob promociji filma Vojna zvezd – Poslednji jedi sta moči združila Nissan in Lucasfilm in ustvarili so 6 neverjetnih konceptnih avtomobilov, ki nas v trenutku popeljejo v središče medgalaktičnega vojskovanja.

Nissan je priskrbel avtomobile, umetniki Lucasfilma pa so poskrbeli za dizajn, podrobnosti, osvetljavo in barvno podobo. Tako kot se v filmu prepletata temna in svetla plat Sile, tako so tudi avtomobili temu primerno odeti v prave barve. V kolekciji so se trudili uvrstiti najbolj znane karakterje in prevozna sredstva, ki jih bomo srečali v najnovejšem filmu. Vse to so dosegli s posebnimi poslikavami, prostorskim ozvočenjem in svetlobnimi učinki. Z barvnimi poslikavami in teksturami so šli celo tako daleč, da imamo občutek, da so bili avtomobili resnično udeleženci in poškodovanci medgalaktičnih bitk.

Temna plat Sile

Temna plat Sile se predstavi z Nissanom Maximo. Petvratna limuzina nosi podobo Kylo Renovega “TIE silencerja”, ki je mimogrede eden od redkih novih raketoplanov v filmu. Avtomobil je izdelan po željah zlobnega jedija in ima laserske topove, raketne izstrelke in prepoznavna krila vesoljskega lovca. Rdeča osvetljava ponazarja sev Kylovega svetlobnega meča. Nissan Altimo lahko vidimo v uniformi vojaka Prvega reda in predstavlja sovražnega “TIE Fighterja“. Prednje okno je takšno kot pri kokpitu plovila, ki ga uporablja zlobna vojska Imperija. Svoje osebno “plovilo” je dobila tudi poročnica Phasma, prav tako osnovana na Nissan Maximi, ki ima aluminijasti prednji del in pokrov motorja, ki ustvarja ravno tako agresiven videz kot Phasmina maska v filmu.

PREBERITE ŠE: FILMSKI NAPOVEDNIK: STAR WARS: THE LAST JEDI TRAILER

Svetla plat Sile

Svetla plat Sile se predstavi z Nissanom X-Trail, ki ima obliko “X-wing” vesoljskega plovila. Opremljen je s priljubljenim robotom BB-8, ki spušča zvoke, se premika in oddaja svetlobne signale. Obvezna oprema X-winga so štiri krila in na vsakem laserski top. Za pogon ima na voljo dva raketna motorja za hitrejše premagovanje vesoljskih razdalj. Manjši Nissan Qashqai se je prelevil v lovca “A-wing” . Prav tako ima dva reaktivna motorja, s krilci na strehi avtomobila pa je še bolj podoben plovilu. Barva shema je seveda v stilu Nove republike.

Dodatne Informacije

Več informacij:
nissanusa.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!