fbpx

Jesenski recept: domača hruškova pita po receptu naših babic

Pita

Poleg tradicionalne jabolčne pite je ena izmed najbolj priljubljenih jesenskih sladic hruškova pita. Preverite recept za slastno sladico po receptu naših babic ...

Z jesenjo je prišel čas peke slastnih slaščic, med katerimi v hladnem vremenu še posebej prijajo omamno dišeče sadne pite, ki navdušijo s krhko zunanjostjo in sočno sredico. Poleg jabolčne za spremembo specimo hruškovo. Naši najdražji bodo navdušeni …

LEES VERDER: Herfstrecept: heerlijke lecina stoofpot met zoete aardappelen en pompoen

Recept za domačo hruškovo pito

Ingrediënten
Voor het deeg:

  • 350 g witte bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 150 g boter
  • 2 eieren
  • 50 ml melk

Voor de vulling:

  • 3 rumene hruške
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels boter
  • 1 žlica krušnih ali piškotnih drobtin
  • kaneel

Navodilo:
Pečico predhodno ogrejemo na 180 stopinj. Hruške olupimo in narežemo na rezine. V ponvi raztopimo maslo in na njem podušimo rezine hrušk; med dušenjem jih posujemo s sladkorjem, ko se zmehčajo, pa z drobtinami in cimetom. Maslo za testo narežemo na koščke in jih vržemo v večjo skledo. Dodamo moko in sladkor, jajca in mleko ter zamesimo testo. Po potrebi dodamo še nekaj mleka. Testo oblikujemo v kepo, ki jo zavito v prozorno folijo postavimo na hladno za 20 minut. Tretjino testa damo na stran in iz njega naredimo trakove, preostalega pa razvaljamo in z njim obložimo namaščen pekač za pite. Testo v pekaču obložimo z nadevom in vse skupaj prekrijemo s trakovi. Pito položimo v pečico in pečemo približno 60 minuten.

Bij jou sinds 2004

Vanaf jaar 2004 we onderzoeken stedelijke trends en informeren onze community van volgers dagelijks over het laatste nieuws op het gebied van lifestyle, reizen, stijl en producten die met passie inspireren. Vanaf 2023 bieden we content aan in de belangrijkste wereldtalen.