fbpx

Iets andere recepten voor een waanzinnig goede picknick

Als we de anders altijd heerlijke čevapčič beu zijn, proberen we een paar geweldige recepten die een barbecuepicknick in een echt gastronomisch avontuur zullen veranderen. Wij presenteren u enkele verschillende recepten voor een waanzinnig goede picknick.

Barvita nabodala z mečarico in zelenjavo

Nabodala z mečarico in zelenjavo. Foto: Cooking Classy
Nabodala z mečarico in zelenjavo. Foto: Cooking Classy

Ingrediënten:
• poper,
• sol,
• nekaj žlic oljčnega olja,
• 2 bučki,
• 12 češnjevih paradižnikov,
• 1 rumena paprika,
• 1 zelena paprika in
• 4 fileji mečarice.

Voorbereiding:
Fileje mečarice dobro operemo, osušimo in narežemo na 2 centimetra velike koščke. Operemo tudi zelenjavo in jo narežemo na manjše kose in kolobarje. Na lesena nabodala nato izmenično nanizamo pripravljene sestavine in jih začinimo s poprom ter soljo. Dobro segrete rešetke žara premažemo z oljem in nanje razporedimo pripravljena nabodala. Med peko jih večkrat obrnemo, da se enakomerno zapečejo z vseh strani.

Omamne telečje zarebrnice na žaru

Telečje meso, ki ga začinimo z janeževimi semeni, bo na žaru izpadlo izjemno okusno. Foto: Cooking Classy
Telečje meso, ki ga začinimo z janeževimi semeni, bo na žaru izpadlo izjemno okusno. Foto: Cooking Classy

Ingrediënten:
• 4 kosi telečjih zarebrnic,
• 2 žlički janeževih semen,
• sol,
• poper in
• oljčno olje.

Voorbereiding:
Meso operemo in dobro osušimo. Zmleta janeževa semena, sol in poper premešamo, dodamo olje in z mešanico premažemo slastno marinado. Položimo jih na dobro segret barbecue in pečemo, dokler ne dobijo prijetno hrustljavega videza.

Piknik ražnjiči na grški način

Tudi piščančje meso lahko pečeno na žaru izpade izjemno sočno. Foto: Cooking Classy
Tudi piščančje meso lahko pečeno na žaru izpade izjemno sočno. Foto: Cooking Classy

Ingrediënten:
• 700 piščančjih prsi brez kosti in kože,
• 200g jogurta,
• origano,
• peteršilj,
• česen,
• sok polovice limone,
• sol,
• poper in
• oljčno olje.

Voorbereiding:
Vsa zelišča dobro sesekljamo, oprano in osušeno meso pa narežemo na 4 centimetre velike kose. V večji skledi zmešamo jogurt, limonin sok, zelišča, sol in poper ter v pripravljeno marinado stresemo tudi kose mesa. Mariniramo približno 1 uro, naoljimo barbecue in na dobro segrete rešetke položimo meso. Pečemo približno 12 minut, med pečenjem lahko meso večkrat premažemo z ostalo marinado.

Bij jou sinds 2004

Vanaf jaar 2004 we onderzoeken stedelijke trends en informeren onze community van volgers dagelijks over het laatste nieuws op het gebied van lifestyle, reizen, stijl en producten die met passie inspireren. Vanaf 2023 bieden we content aan in de belangrijkste wereldtalen.