Persimmon is een zeer zoete en sappige vrucht, die ooit de 'paradijsappel' of 'voedsel van de goden' werd genoemd. Je kunt het zo eten of gebruiken in andere gerechten. Persimmon-jam, die je in 1, 2, 3 gaat bereiden, is een van de uitstekende gerechten of lekkernijen.
Kakijeva marmelada je za pripravo preprosta, uporabite jo pa lahko na cheesecakih ali pa jo preprosto namažete na kruh. Pripravljena je v 35 minutah, zanjo pa potrebujete le 5 sestavin.
Ingrediënten
- 6 večjih kakijev
- 200 gram suiker
- 2 eetlepels water
- 1 eetlepel maizena
- sap van één citroen
Voorbereiding
Prepričajte se, da uporabljate zrele kakije. Očistite jih, olupite in odstranite morebitna semena. S pomočjo multipraktika spasirajte kakije v pire. Pire dajte v srednje veliko ponev, dodajte sladkor in pustite, da na srednje visoki vročini vre 15 minut. Občasno premešajte. V manjši posodi zmešajte vodo in koruzni škrob, dokler se koruzni škrob ne raztopi. Mešanico dodajte pireju, dodajte še sok limone in pustite na nižji do srednje visoki vročini še 15 minut, da se rahlo zgosti. Občasno mešajte.
Če želite, da je marmelada še gostejša, še enkrat dodajte mešanico koruznega škroba in vode. Nikar ne dodajate koruznega škroba neposredno v džem, sicer se vam bodo naredile grudice.
Pustite, da se marmelada ohladi na sobni temperaturi, nalijte v očiščene kozarce, jih zaprite in marmelado hranite v hladilniku.