fbpx

Recept: Dit is de lekkerste appelcrostata ooit!

Dit is de ultieme appelcrostata van bladerdeeg, een eenvoudig maar zondig goed dessert waar je verslaafd aan zult zijn.

Te zanima, kako se pripravi najboljša jabolčna krostata, sladica, ki izvira iz italijanske kuhinje? Potem beri dalje, zate imamo namreč recept. Tradicionalno se pripravlja s krhkim testom, a svoj čar dobi prav z listnatnim testom, saj ji ta doda tisto “nekaj več”, svežino in lahkotnost, ki očara še tako zahtevne sladokusce.

To je najboljša jabolčna krostata!
To je najboljša jabolčna krostata!

RECEPT: TO JE NAJBOLJŠA JABOLČNA KROSTATA, PRIPRAVLJENA Z LISTNATIM TESTOM

Ingrediënten

  • 1 zavitek razvaljanega listnatega testa
  • 4 ali 5 olupljenih in na krhlje narezanih jabolk

Za prvi preliv

  • 4 dl sladke smetane
  • 2 dl kisle smetane
  • 2 eieren
  • 1 vanillesuiker
  • een snufje kaneel
  • 6 eetlepels suiker

Za drugi preliv

  • 6 žlic marelične marmelade
  • 1 dl water

Voorbereiding

Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Testo položimo na pekač. Zavihamo robove. Prebodemo nekajkrat z vilico in pečemo približno 5 minut. Testo vzamemo iz pečice in po njem razporedimo krhlje jabolk, prelijemo s prvim prelivom ter vrnemo v pečico. Pečemo 40 minut pri 180 stopinjah Celzija. Medtem segrejemo marmelado in vodo ter še vroče prelijemo po pečenem pecivu. Pečemo dodatnih 5–10 minut. Sladica je odlična topla ali hladna. Dober tek!

Bij jou sinds 2004

Vanaf jaar 2004 we onderzoeken stedelijke trends en informeren onze community van volgers dagelijks over het laatste nieuws op het gebied van lifestyle, reizen, stijl en producten die met passie inspireren. Vanaf 2023 bieden we content aan in de belangrijkste wereldtalen.