Noro! Poimo je napihljiv električni skuter, ki ga pospraviš v nahrbtnik

Zadnjič posodobljeno: :

Poimo, sinonim za prenosno in napihljivo mobilnost, je mehak in prenosljiv električni skuter, ki ga je mogoče napihniti z zrakom.

Poimo je nastal v sodelovanju med laboratorijema Kawahara in Niiyama univerze v Tokiju ter raziskovalci pri podjetju mercari R4D. S skuterjem si želijo na novo definirati električno mobilnost, in sicer tako, da jo kombinirajo z mehko robotiko.

Poimo ni prva rešitev za mikromobilnost, ki smo jo lahko videli, je pa zagotovo najbolj zanimiva. Skuter je težek le 5,5 kg in tako kompakten, da ga je mogoče zložiti v nahrbtnik povprečne velikosti. Zasnovan je na osnovi mehke robotske tehnologije, zaradi česar je mehek, varen in lahek, ljudje pa ga lahko enostavno prenašajo in se z njim prevažajo dobesedno kjerkoli. Da so prišli do čim manjše skupne teže, so razvili brezžični napajalni sistem.

Električni skuter Poimo
Električni skuter Poimo

Električni skuter je razvit iz lahkega in močnega materiala, in čeprav je še vedno v razvoju, je že potrjeno, da lahko brez težav prenaša oziroma prevaža osebo. Napihljivo telo je iz termoplastičnega poliuretana, materiala, ki se uporablja tudi pri zračnih posteljah, vanj pa so vpete neodvisne komponente: sprednjo in zadnje kolo, baterija, električni motor, krmilo in sistem za brezžično upravljanje. Razvijalci trdijo, da je postopek napihovanje in pritrditve sestavnih delov enostaven in da ne bi smel trajati več kot pet minut!

Resnično upamo, da bo ta skuter že prav kmalu na voljo za nakup!

Galerija: električni skuter Poimo

Dodatne Informacije

Več informacij:
poimo.akg

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Audi TT RS 40 Years of Quattro: poklon dirkaški legendi