Nova Škoda Octavia Scout: priljubljeni družinski 4×4 karavan

Zadnjič posodobljeno: :

Potem, ko smo konec lanskega leta prvič ugledali novo generacijo Škoda Octavia v različicah limuzine in karavana, se je Škoda zdaj odločila, da je čas, da družinskim očetom ponudi tisto ta divjo različico.

Scout ima v primerjavi z običajno različico 15 mm več odmika od tal, kar mu omogoča nekoliko bolj brezskrbno vožnjo po brezpotjih. Poleg tega mu plastični odbijači in aluminijaste letvice ob strani – po čemer ga boste prepoznali od daleč – dodajajo dodatno mero možatosti in terenske robustnosti. 18-palčna kolesa so standardna, kar je prav, saj mu pašejo prav taka. Vse ostalo je popolnoma neprimerno.

Je elegantna, a hkrati tista bolj klena - Octavia!
Je elegantna, a hkrati tista bolj klena – Octavia!

In medtem, ko so prejšnje generacije obvezno prihajale s pogonom na vsa kolesa, bo tokrat Octavia Scout na voljo tudi s pogonom le na prednja kolesa. Zaradi česar bo začetna oziroma vstopna cena tega modela nižja. Bencinsko ponudbo začenja klasika VW koncerna, 1.5 TSI s 150 KM, medtem ko vhodni dizel s klasično oznako 2.0 TDI premore le 115 KM. Omenjene različice so povezane z ročnim 6-stopenjskim menjalnikom. A Škoda ne počiva in ponuja tudi blago hibridno različico z oznako 1.5 TSI e-TEC, ki je povezana v tandem s 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Imamo pa še nadvse zmogljiv 2.0 TDI EVO dizelski motor s kar 200 KM in 400 Nm navora, ki mu služi 4×4 pogon na vsa kolesa in menjalnik DSG.

Galerija slik: Nova Škoda Octavia Scout

Dodatne Informacije

Več informacij:
skoda.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Jahta Mazu 82: črna lepotica za pobeg iz resničnosti