fbpx

Novi Apple iPad Pro je povsem samosvoj prenosni računalnik

Novi Apple iPad Pro

Z dokupom nove tipkovnice "Magic Keyboard" postane novi Apple iPad Pro bolj smiseln nakup kot MacBook Air.

Apple je predstavil svojo novo paradno tablico iPad Pro, ki pa se počasi spreminja v povsem samosvoj računalnik. Če se je velikan iz Copertina  še pred leti smejal Microsoftu zaradi njegove uporabe priklopne tipkovnice s sledilno ploščico na tablici Surface Pro, zdaj tudi sam uvaja ogromno funkcij in periferije, s katerimi se bo novi iPad Pro spremenil v prenosnik. Da bo slednji pri delovanju dal vse od sebe, pa bo poskrbel trenutno najzmogljivejši Applov procesor, A12Z Bionic Chip.

Vizualno bosta napravi (2 modela, 11-palčni in 12,9-palčni) zelo podobni iPadu Pro prejšnje generacije. Zadnja stran tablice prikazuje novo trojico senzorjev, a le dva sta namenjeni kameram. iPad Pro je namreč opremljen z glavno kamero ločljivosti 12 MP ter ultraširoko kamero ločljivosti 10 MP. Tretji senzor je LiDAR. Gre za nekakšen laserski radar, ki bo s pomočjo natančnega merjenja globine prostora pred nami (v razdalji 5 metrov) pripomogel k napredni AR-izkušnji.

Kot je bilo omenjeno že v začetku, bo poleg nove tablice iPad Pro mogoče dokupiti ovitek/tipkovnico Magic Keyboard, ki pa bo tokrat ponudila tudi sledilno ploščico. Ta bo bistveno izboljšala uporabniško izkušnjo pri tipkanju, poleg tega pa bo zaradi močnega mehanizma za odpiranje tablico mogoče nagibati pod različnimi koti. Na levi strani pregiba se nahaja celo dodaten vhod USB-C.

Apple se je res potrudil in s tem mogoče celo ogrozil prodajo prenosnika MacBook Air, saj je iPad Pro postal veliko bolj mamljiva izbira. Izbirati je mogoče med dvema že omenjenima velikostima, med različnimi velikostmi shrambe in povezljivostjo z LTE. Za osnovi 11-palčni model s 128 GB shrambe brez LTE bo potrebno odšteti okoli 800 evrov, za 12,9-palčni model s 128 GB shrambe brez LTE pa okrog 1.000 evrov. Cena tipkovnice Magic Keyboard pa se bo gibala okrog 350 evrov.

Galerija: Apple iPad Pro (2020)

Dodatne Informacije

Več informacij:
apple.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!