fbpx

Novi Citroën Ami: električni malček za 19,99 evrov na mesec

Električni Citroën Ami

Novi Citroën Ami je majhen mestni električni avtomobil, ki ga bodo ponekod lahko vozili že 14-letniki. Na voljo bo za nakup ali pa kot del sistema souporabe vozil.

Simpatičen in kompakten električni Citroën Ami je namenjen ozkim mestnim ulicam, v katerih se bo odlično počutil. Najvišja hitrost, ki jo doseže, znaša 45 km/h, baterija s kapaciteto 5,5 kWh pa ima dovolj energije za do 70 kilometrov vožnje in je na domači vtičnici napolnjena v vsega 3 urah. Ami je dovolj kratek, da ga lahko parkiramo pravokotno glede na pločnik in ne bo spadal v kategorijo motornih vozil, temveč med električne štirikolesnike. Kljub temu bo v njem dovolj prostora za dve osebi. Zanj torej po vsej verjetnosti ne bomo potrebovali izpita, po večini evropskih držav pa ga bodo lahko vozili že 16-letniki, v nekaterih državah pa celo že 14-letniki.

V Franciji bo mogoče Amija kupiti že za 6.000 evrov oziroma za 19,99 evrov na mesec, ob upoštevanju pologa v višini 2.644 evrov. Preko sistema souporabe vozil bo mogoče Amija uporabljati že za 26 centov na minuto, ob mesečni naročnini, ki bo znašala 9,90 evrov. Omenjeni cenik lahko pripišemo Franciji, kakšne bodo pa razmere pri nas, pa bo potrebno še malce počakati.

Galerija: Električni Citroën Ami

Dodatne Informacije

Več informacij:
citroen.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!