fbpx

Novi iPhone 13 Pro, iPhone 13 in iPhone 13 Mini: jesen je prinesla dobrodošle spremembe

Apple iPhone 13; Foto: Apple
Zadnjič posodobljeno: :

Novi iPhone 13 ne predstavlja radikalne spremembe, vseeno pa je nadgradnja dovolj velika, da mu ne moremo pripisati oznake 12S. Pravzaprav bi lahko rekli, da je serija 13 nadgrajena ravno toliko, da pokrije ʺmanjkoʺ, ki so ga nekateri uporabniki opazili pri seriji 12. iPhone 13 prinaša nov zaslon, posodobljeno ʺčipovjeʺ, malenkost spremenjeno barvno shemo in povsem nove funkcije kamere.

Na prvi pogled deluje novi iPhone 13 skoraj identičen svojemu predhodniku. Ob bolj natančnem pregledu pa ugotovimo, da je zareza za prednjo kamero in senzor za prepoznavo obraza za 20% manjša, spremenjena pa je tudi pozicija kamer na zadnjem delu telefona. Bolj pomembne kot vizualna sprememba, so spremembe v notranjosti. Za uporabnika najbolj opazna nadgradnja bo velikost baterije. iPhone Mini in iPhone Pro bosta dobila za 1,5 ure več ʺživljenjaʺ, modela 13 in Pro Max pa bosta svoje delo opravljala 2,5 uri dlje. Na voljo so torej štiri različice novega iPhona, iPhone 13 Mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro in iPhone 13 Pro Max. Manjša sta na voljo v velikosti 5,4-palce in večja v velikosti 6,7-palcev. Vsi telefoni podpirajo omrežje 5G.

Zasloni OLED imajo za okoli 25% večjo svetilnost in podpirajo način prikazovanja HDR10, modela Pro pa imata izboljšano osveževanje pri 120 Hz. Manjši različici ostajata pri osveževanju s 60 Hz. Skoraj vsi fotografski objektivi imajo izboljšane lastnosti, zaradi tipala z večjimi pikami, pa lahko zajamejo več svetlobe. Modela Pro se lahko pohvalita s trikratno optično povečavo. Pri snemanju videa vsi novi iPhoni omogočajo tako imenovani kino način, pri katerem telefon sam prilagaja izostritev.

Vsi modeli imajo vgrajen procesor A15 Bionic, pri katerem imata dražji različici na voljo eno grafično jedro več. Osnovna velikost notranjega pomnilnika je po novem 128 GB, različici Pro pa bosta imeli na voljo celo do 1 TB pomnilnika. Cene bodo zelo podobnim tistim iz lanskega leta, kar pomeni da bo osnovna različica Mini na voljo za okoli 770 evrov, iPhone 13 za okoli 880 evrov, iPhone 13 Pro za okoli 1230 evrov in osnovni iPhone 13 Pro Max za okoli 1330 evrov.

Dodatne Informacije

apple.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!