fbpx

Novi Jeep Grand Cherokee – legenda o poglavarju terena bo še boljša

Jeep Grand Cherokee; Foto: media.stellantis.com

Pri Jeepu so predstavili že peto generacijo luksuznega terenca Jeep Grand Cherokee. Prodaja se bo pričela že proti koncu letošnjega leta, v kolikor pa bi si zaželeli različico s priključnim hibridom, bo za naročilo potrebno počakati do začetka prihodnjega leta.

Nova generacija Jeep Grand Cherokee bo ponujala 7 nivojev opreme in 3 pogonske sklope. Na voljo bo s 3,6-litrskim V6 bencinskim motorjem z 298 konjskimi močmi in še močnejšim 5,7-litrskim V8 bencinskim motorjem s 368 konjskimi močmi. Grand Cherokee z V6 motorjem lahko vleče do 2.812 kilogramov tovora, V8 pa kar 3.265 kilogramov tovora. Najnovejša različica motorja in po vsej verjetnosti tudi najbolj zanimiva za evropski trg, je priključni hibrid 4xe. 2,0-litrski turbo bencinski motor bo s pomočjo elektromotorja proizvedel 380 konjskih moči in kar 637 Nm navora. Baterija s kapaciteto 17 kWh bo omogočala za do 40 kilometrov zgolj električne vožnje. V tem primeru je teža tovora, ki ga lahko vleče Grand Cherokee, 2.720 kilogramov.

Dimenzijsko je Grand Cherokee za 28,9 centimetrov krajši od različice Grand Cherokee L, ki med drugim ponuja tudi dodatno vrsto sedežev. V primerjavi s predhodnikom imajo potniki v kabini več prostora, prtljažni prostor pa se je povečal za dodatnih 40 litrov. Novost je nivo opreme Trailhawk, ki je namenjena ʺoff-roadʺ navdušencem. Le ta vključuje zračno vzmetenje Quadra-Lift, zaradi katerega je lahko Grand Cherokee vozi 28,7 centimetrov nad tlemi. Quadra-Drive II je nova različica štirikolesnega pogona, na voljo pa je tudi elektronska zapora zadnjega diferenciala.

Jeep Grand Cherokee; Foto: media.stellantis.com

V kolikor vas navdušuje luksuz, bo potrebno izbrati nivo opreme Summit Reserve. Le ta vas bo razvajal z usnjenim oblazinjenjem Palermo in zvočnim sistemom McIntosh z 19 zvočniki in 950 vati moči. Notranjost je visoko tehnološka in najnaprednejša do zdaj. Digitalni merilniki merijo 10,1-palcev, ravno tako velik pa je tudi osrednji zaslon za potrebe zabavno-informacijskih vsebin. Omislite si lahko projecirni zaslon, v velikosti 10.0-palcev in še dodaten zaslon, v velikosti 10,25-palcev, za vašega sopotnika. Potniki na zadnjih sedeži bodo imeli na voljo zaslone za spremljanje pretočnih vsebin, ki bodo v nekaterih primerih delovale tudi takrat, ko bo zaradi slabega signala pretakanje preko omrežja 4G onemogočeno. Nova generacija Jeep Grand Cherokee ponuja kopico asistenčnih sistemov, omislite pa si lahko celo nočno kamero.

Dodatne Informacije

jeep.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!