Novi Lexus LS (2017) – LS teče peti krog

Novi Lexus LS (2017)
Zadnjič posodobljeno: :

Lexus LS je prvič zapeljal na ceste, ko Slovenija sploh še ni bila samostojna država, tudi 28 let pozneje pa še zdaleč ni za v pokoj. LS velja za pionirja na področju hibridnih pogonskih sklopov, ki je iz motorne palete že pred časom odstranili dizelske motorje. V Detroitu je Lexus predstavil predstavnika pete generacije. Spoznajte novega Lexus LS.

Japonska prestižna znamka Lexus je na avtomobilskem salonu v Detroitu (NAIAS 2017), kamor je Toyota leta 1989 prav z modelom LS peljala to znamko, predstavila peto generacijo modela Lexus LS.

PREBERITE ŠE: Lexus LIT IS – limuzina, prekrita z 41.999 LED-diodami

https://youtu.be/_cvqAX6ZdnU
Novi Lexus LS (2017) je izdelan na podaljšani različic platforme GA-L, ki so jo uporabili tudi pri modelu Lexus LC 500h. Glede na predhodnika je novinec zrasel v dolžino, pridobil na medosni razdalji in postal nižji. To prinaša boljše vozne lastnosti in bolj športno usmerjenost. Opremili so ga s hišnim upravljanjem vozne dinamike VDIM četrte generacije, na račun trdnih, a lahkih materialov pa je odvrgel kar precej kilogramov.

Lexus LS teče peti krog.
Lexus LS teče peti krog.

Zanj so razvili nov 3,5-litrski motor V6 z dvema turbopolnilnikoma, ki zmore 418 KM, kar je zavidanja vreden podatek za šestvaljnika. Od 0 do 100 km/h se izstreli v 4,6 sekunde, za kar je zaslužen tudi 10-stopenjski samodejni menjalnik, ki si ga je Lexus LS sposodil pri modelu Lexus LC 500h. Opremili so ga z žarometi s tehnologijo Full LED in infozabavnim sistemom Touch Pro z novim HD-zaslonom na dotik. Nanj so namestili tudi aplikacijo ReRun, ki je nastala z znamko GoPro. Ta prikazuje sliko vgrajene kamere, ki jo v realnem času dopolnjujejo podatki o hitrosti, poziciji stopalke za plin, prestavah, težnem pospešku, delovanju menjalnika …

Galerija – novi Lexus LS (2017):

Dodatne Informacije

Več informacij:
lexus.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Maserati Ghibli Hybrid: prvi elektrificiran Maserati v 105-letni zgodovini “trizobe” znamke