fbpx

Novi Mercedes-Maybach S 680 4MATIC: prestiž z veliko začetnico

Foto: Mercedes-Benz
Zadnjič posodobljeno: :

Pri Mercedesu so skoraj neopazno predstavili nove različice prestižne limuzine Mercedes-Maybach S, med katerimi je prav gotovo najbolj zanimiva tista, z mogočnim 12-valjnikom.

Mercedes-Maybach S 680 4MATIC predstavlja tisto najmogočnejše, kar lahko najdete v svetu Daimlerja. V primerjavi s prestižnim Mercedes-Benz S ima za 18 cm daljšo medosno razdaljo, da lahko še bolj ugodi udobju potnikov na zadnjih sedežih. Ekskluziven videz Mercedes-Maybacha boste prepoznali po značilni dvobarvni kombinaciji, ki je na voljo v desetih kombinacijah, zanjo pa je potrebno odšteti skoraj 15.000 evrov. A bolj kot to navdušuje dejstvo, da se pri Mercedesu niso odpovedali mogočnemu 12-valjnemu motorju. 6,0-litrski V 12-valjnik premore 450 kW oziroma 612 konjskih moči. Na voljo ima 900 Nm navora , od 0 do 100 km/h pa se požene v zgolj 4,5 sekundah. Najvišja hitrost je žal še vedno omejena na 250 km/h.

Mercedes-Maybach S

Bistvena razlika med super športnim avtomobilov, s primerljivim številom konjskih moči in prestižno limuzino Mercedes-Maybach S je v tem, da bo potnik v Maybachu moč motorja zgolj občutil, a le težko slišal. Že tako visoko stopnjo ohranjanja miru in tišine v avtomobilu so še nadgradili z uporabo sistema za izničevanje motečih zvokov iz okolice, ki deluje v povezavi z vrhunskim prostorskim zvokom Burmester 4D. Kot tehnološko zanimivost lahko omenimo sistem Digital Light, ki omogoča pametnim lučem, da navodila za pot ali opozorilne znake, projecirajo direktno na cestišče. V kolikor pa prestiž in udobje raje kot tehnologijo, vas bo Mercedes-Maybach S razveselil s kompletom posrebrenih kozarcev za penino. Ti bodo v osrednji konzoli stali nepremično, tudi takrat ko se boste z avtomobilom vozili po cesti.

Mercedes-Maybach S


Dodatne Informacije

mercedes-benz.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!