Novi Mercedes-Maybach S 680 4MATIC: prestiž z veliko začetnico

Foto: Mercedes-Benz
Zadnjič posodobljeno: :

Pri Mercedesu so skoraj neopazno predstavili nove različice prestižne limuzine Mercedes-Maybach S, med katerimi je prav gotovo najbolj zanimiva tista, z mogočnim 12-valjnikom.

Mercedes-Maybach S 680 4MATIC predstavlja tisto najmogočnejše, kar lahko najdete v svetu Daimlerja. V primerjavi s prestižnim Mercedes-Benz S ima za 18 cm daljšo medosno razdaljo, da lahko še bolj ugodi udobju potnikov na zadnjih sedežih. Ekskluziven videz Mercedes-Maybacha boste prepoznali po značilni dvobarvni kombinaciji, ki je na voljo v desetih kombinacijah, zanjo pa je potrebno odšteti skoraj 15.000 evrov. A bolj kot to navdušuje dejstvo, da se pri Mercedesu niso odpovedali mogočnemu 12-valjnemu motorju. 6,0-litrski V 12-valjnik premore 450 kW oziroma 612 konjskih moči. Na voljo ima 900 Nm navora , od 0 do 100 km/h pa se požene v zgolj 4,5 sekundah. Najvišja hitrost je žal še vedno omejena na 250 km/h.

Mercedes-Maybach S

Bistvena razlika med super športnim avtomobilov, s primerljivim številom konjskih moči in prestižno limuzino Mercedes-Maybach S je v tem, da bo potnik v Maybachu moč motorja zgolj občutil, a le težko slišal. Že tako visoko stopnjo ohranjanja miru in tišine v avtomobilu so še nadgradili z uporabo sistema za izničevanje motečih zvokov iz okolice, ki deluje v povezavi z vrhunskim prostorskim zvokom Burmester 4D. Kot tehnološko zanimivost lahko omenimo sistem Digital Light, ki omogoča pametnim lučem, da navodila za pot ali opozorilne znake, projecirajo direktno na cestišče. V kolikor pa prestiž in udobje raje kot tehnologijo, vas bo Mercedes-Maybach S razveselil s kompletom posrebrenih kozarcev za penino. Ti bodo v osrednji konzoli stali nepremično, tudi takrat ko se boste z avtomobilom vozili po cesti.

Mercedes-Maybach S


Dodatne Informacije

mercedes-benz.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Hyundai Ioniq 5: zanimiv kot Tesla, ljudski kot Volkswagen