O čem se med večerjo pogovarjajo inteligentni pari? Sta med njimi?

Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

V teh časih, ko ponavadi delamo ves dan, je med večerjo pogosto tudi čas za pogovor o različnih stvareh. O čem se med večerjo najpogosteje pogovarjate s svojim partnerjem? Če so na jedilniku spodaj navedene teme, vam čestitamo - sta prava Einsteina!

Pogosto govorimo le o tem, kako je minil dan. To je dobro, navsezadnje mora partner povedati, kaj ga muči in kaj počne.

Vendar pri večernem klepetu ne gre le za pogovor o tem, kdo je koga srečal ali kakšna gneča je bila na cesti.

Če se pogovarjata o spodaj zapisanih stvareh ste se uvrstili med bolj inteligentne pare.

1. Težave v službi

Po 8-urnem delovniku je morda včasih težko poslušati o partnerjevih težavah v službi. A ne glede na to, kljub temu to z veseljem storimo, saj morda lahko skupaj najdemo rešitev. Ne glede na to, ali gre za majhne stvari, kot je osnutek e-poštnega sporočila za šefa, ali večje stvari, kot je predstavitev pred strankami – skupni brainstorming lahko naredi čudeže!

2. Družbene težave

Covid, begunska kriza, podnebne spremembe… Kdor se s partnerjem pogovarja o resnih družbenih vprašanjih, se bo veliko naučil o njem in njegovih pogledih na svet. Seveda se včasih takšne razprave lahko spremenijo v resne razprave in celo v prepire. Vendar se tveganje splača!

3. Literatura / filmi

Branje zagotovo ni nekaj, kar vsak počne v svojem prostem času. Če pa oba rada bereta, potem je super izmenjavati literarne izkušnje. Nekateri pari se lahko ure in ure pogovarjajo o tem, kateri režiser je najbolj kreativen ali kateri igralec ali igralka si je zaslužila oskarja.

Foto: Cottonbro / Pexels

4. Zdravje / prehrana

Pogovarjata se o tem, recimo, kako prenehati kaditi? Mogoče je čas, da začnemo jesti bolj zdravo? S katerim športom se ukvarjati? Mnogi pari se o tem ne pogovarjajo. Saj jim je vse odveč ali preveč naporno, preveč dolgočasno, preveč…

5. Svetovni dogodki

Ne glede na to, ali gre za politiko, ekonomijo ali šport. Pogovor o aktualnih temah govori o tem, da ste aktualni kot par. Seveda to tudi kaže, kaj vas zanima in na vašo odločnost v vsakdanjem življenju.

6. Finance

Pogovori o proračunu za naslednji mesec. Varčevanju. Ali je smiselno kupiti nepremičnino? Kdor razpravlja o (prihodnjih) financah, razmišlja dlje kot večina drugih parov.

O teh temah seveda ni potrebno razpravljati vsak dan. Če nekoga zanimajo druge stvari, se ni treba truditi z literaturo ali filmi. Za zdravo zvezo je pomembno, da se pogovarjate o svojih občutkih, skrbeh in težavah. Ter seveda tudi o sreči, zadovoljstvu. Komunikacija je ključ do srečnega odnosa.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To so astrološka znamnenja, ki so v postelji najboljša!