fbpx

”Obogateno” mesto – je to naša prihodnost?

''Obogateno'' mesto - je to naša prihodnost?

Navidezna in obogatena resničnost sta naslednja tehnološka mejnika. O tem čivkajo že vrabci. Potencial, ki ga ponujata, je brezmejen. Svoje videnje na VR-prihodnost je podal priznani Japonec Keiichi Matsuda, ki si kruh služi z ustvarjanjem posebnih učinkov v filmih, tokrat pa je izdelal video, ki prikazuje, kako bomo svet videli nekoč.

Ste kdaj pod takšnim stresom, da ne veste ve,č kaj je bilo res in kaj ne? Tega bo v prihodnosti vedno več. Pa ne toliko zaradi stresa, za to boste lahko okrivili kar tehnologijo. Navidezna in obogatena resničnost namreč postajata del vsakdana in vse bolj prodirata v vse pore našega življenja. Keiichi Matsuda, Japonec, živeč v Londonu, ki se poklicno ukvarja s posebnimi učinki za filme, je pokazal svoje videnje na uporabo tovrstne tehnologije, ko se bo meja med realnim in virtualnim povsem zabrisala.

PREBERITE ŠE: Digitalni asistent Google Assistant omogoča pogovarjanje s spletom

''Obogateno'' mesto - je to naša prihodnost?
”Obogateno” mesto – je to naša prihodnost?

Neverjetna vizualizacija, ki pa vzbuja kar nekaj strahu. Res plujemo v to smer? Če drugega ne, bo lahko naše življenje (dobesedno, a hkrati navidezno) venomer postlano z rožicami.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!