Očarljiv video vseh voženj z vozili v filmih Wesa Andersona

Zadnjič posodobljeno: :

Oh, Wes Anderson. Njegovi filmi nas tudi če se imamo za (bolj ali manj) odrasle, odpeljejo v nek čaroben svet, kjer je vse še kako resnično, pa vendar pravljično, otroško in polno domišljije. Španec Jaume R. Lloret je združil vse prizore voženj z vozili v filmih Wesa Andersona in nastal je očarljiv enominutni video, ki nas popelje (dobesedno: po cestah, tirih, morjih, rekah in oblakih) v prav ta svet.

Wes Anderson, režiser filmov The Grand Budapest Hotel, Moonrise Kingdom, The Darjeeling Limited in drugih je gotovo eden tistih, ki prav vsakemu kadru v svojem filmu vdihne svoj razpoznavni slog. Njegova izbira barv oblačil in skrbno centrirani simetrični prizori v kombinaciji z glasbo, dialogom in vsem, kar spada zraven, ustvarijo čaroben svet, ki nas vse, ne glede na starost, potegne na drugo stran: nekam, kjer je vse bolj prijazno in polno domišljije.

PREBERITE ŠE: Ljubezen do simetrije režiserja Wesa Andersona

Delo tega ameriškega režiserja občuduje tudi Španec Jaume R. Lloret, ki je pred kratkim v kratek video že združil vse prizore filmskih smrti Quentina Tarantina. Tako se je tokrat lotil prizorov vseh voženj v filmih Wesa Andersona, rezultat pa je očarljiv enominutni video, ki nas ob spremljavi glasbe iz Andersonovega risanega filma Fantastični gospod Lisjak (Fantastic Mr. Fox) popelje – dobesedno – po vseh cestah, tirih, rekah, oblakih in morjih, po katerih so se peljali junaki teh nam ljubih filmov.

Dodatne Informacije

Več informacij o avtorju:
vimeo.com/jaumerlloret

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Živite s sočutjem: budistične modrosti, ki ti lahko še do konca leta spremenijo življenje!