fbpx

Odkrili smo raj na Zemlji – Južni otok Nove Zelandije

Slovito osamljeno drevo pri kraju Glenorchy

Če ste se kdaj spraševali kako izgleda raj na Zemlji, potem mislimo, da imamo resnega kandidata za ta naziv. Južni otok Nove Zelandije, večji od dveh, ki tvorita to deželo dolgega belega oblaka. Ta si je ta naziv prislužila s strani Maorov zaradi dramatičnega neba in pokrajine, ki jemlje dih. Antony Harrison je eden tistih, ki je stopil za tla tega otoka in podobo raja ujel v objektiv.

Raj. Kraj popolnega veselja in ugodja, kamor pridejo za nagrado pravični in dobri ljudje po smrti. Tako se sliši najbolj splošna razlaga te besede v slovarju, ki pa pozablja, da na svetu obstaja Nova Zelandija in njen Južni otok, kjer so skrite plaže, izvenzemeljski razgledi, spektakularna jezera, gejzirji, mehka polja, rustikalne stavbe in drugi naravni biseri, ki jih je Antony Harrison ujel v svoj objektiv v vseh svoji lepoti.

PREBERITE ŠE: Nova Zelandija – zakaj jo moraš nujno obiskati

Prizori so tako sapo jemajoči, da gre komajda verjeti lastnim očem. No, četudi se jih še tolikokrat pomanete, če boste kdaj zavili v deželo kivijev, vas tudi ščipanje ne bo prebudilo iz sanj, saj jih boste živeli.

Dodatne Informacije

Več o avtorju:
500px.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.