Oglejte si nagrajeni kratki slovenski film Rezbar

Slovenski film Rezbar
Zadnjič posodobljeno: :

Rezbar (Woodcarver) je kratki slovenski film mladega koroškega režiserja Toma Novosela. Kratki igrani film, ki je požel številne nagrade na mednarodnih festivalih (potoval je v Brazilijo, Indijo, Nemčijo, Turčijo, Romunijo, Ukrajino, Bosno, Izrael, ZDA, Švico, Nemčijo, Avstrijo …), si lahko zdaj ogledate v udobju svojega doma.

Kratkometražni film Rezbar (Woodcarver) je tretji projekt režiserja Toma Novosela, ki govori o samotarskem življenju rezbarja, ki živi odmaknjen od mestnega vrveža, obdan s tišino sredi pohorske idile. Spokojnost prekine študentka iz Francije, ki se v njegovi koči znajde po čistem naključju. Čeprav jima na poti stoji jezikovna prepreka, se njuni življenji začneta počasi prepletati.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Alien: Covenant (Osmi potnik: Zaveza, 2017)


V filmu nastopata Peter Korbus (kot rezbar) in Maša Flogie (kot študentka), ki smo ju videli že v prvem koroškem celovečercu Tu se piše življenje.

Prizor iz filma Rezbar.
Prizor iz filma Rezbar

Slovensko-francoski film (nastal je v produkcijski hiši Društvo eksperimentalne umetnosti Slovenija) je bil posnet po igralski metodi Leeja Strasberga (glej spodaj) in brez kakršnegakoli proračuna.
https://youtu.be/PPrWqozFkG8

Dodatne Informacije

Igrani kratki film
Rezbar
(Woodcarver, Slovenija, 2015)
Režija: Tomo Novosel. Igrajo: Peter Korbus, Maša Flogie, Grega Podričnik, Žiga Čamernik, Miha Maznik.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kdaj se vračajo najbolj priljubljene serije z novimi sezonami?