‘Ogrci’ na tvojem nosu skoraj gotovo niso pravi ogrci

Tudi vi radi stiskate tiste ‘črne ogrce’ na nosu? Ali veste, da jih sploh ne bi smeli? To namreč skoraj gotovo niso ogrci.

Če morda najdete sprostitev v stiskanju ‘ogrcev’ na nosu in tisti rumenkasti masi, ki se prikaže iz pore, je čas, da prenehate. To skoraj gotovo ni gnoj, ampak loj in lojnice, ki so za kožo še kako pomembne.
Večina od nas namreč misli, da ima na nosu ogrce, a pravzaprav gre le za vidne pore. Michelle Cashen iz lepotnega salona Privet Body v Nothing Hillu v Londonu je za Metro dejala: “Večkrat se srečujem s strankami, ki pravijo, da imajo na nosu nešteto ogrcev. Prižgem svojo lučko in pogledam, oluščim staro kožo in ugotovim, da sploh nimajo ogrcev, ampak pore oziroma lojnice.”

Preden nanašate razne maske za ogrce, se prepričajte, da jih sploh imate.
Preden nanašate razne maske za ogrce, se prepričajte, ali jih sploh imate.

Te pa imajo nalogo, da na kožo spuščajo pomembna olja in jo tako vlažijo. Ko so napolnijo zaradi umazanije in onesnaženega okolja, se lahko zaprejo in spremenijo v ogrce. Redno umivanje in čiščenje obraza pa lahko to prepreči. Ogrci so tako veliko bolj črni kot pore in absolutno se bi morali izogibati stiskanju teh por.
“Če iztisnete svetlo rjavo snov oziroma snov v kremni barvi, potem ste stisnili poro, in ne ogrca. Zaradi razlogov zgoraj, te pomagajo pri vlaženju kože, zato bi jih morali pustiti pri miru. Kronično stiskanje por lahko zmanjša prožnost kože, kar lahko povzroči vidnejše pore,” še dodaja Cashen.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kako je kozmetika CeraVe je postala priljubljena po celem svetu