fbpx

Okno, ki se spremeni v priložnostni balkon

Okno, ki postane balkon

Le kdo si ne bi želel imeti balkona? Nekaj metrov, kjer bi lahko zjutraj vdihnili svež zrak in popili prvo kavico? Situacija tega velikokrat ne omogoča. Zahvaljujoč podjetju Dutch Architecture in oblikovalskemu studiu Hofman Dujardin je to zdaj mogoče v vsakem stanovanju, saj nizozemsko podjetje ponuja okno, ki se spremeni v priložnostni balkon, in to zgolj s pritiskom na gumb.

Nizozemsko podjetje Dutch Architecture in oblikovalski studio Hofman Dujardin sta izdelala okno, ki se spremeni v priložnostni balkon. Večkrat nagrajeni dizajn je bil dolgo zgolj koncept, zdaj pa je končno prešel tudi v fazo proizvodnje in prvi naročniki že nestrpno čakajo nanj.


”Motor” za oknom-balkonom je inženir Kawneer France, ki mu je namenil trpežne materiale. Konstrukcija je namreč iz jekla in aluminija, opremil pa ga je tudi z elektronskim mehanizmom (če zmanjka elektrike, ga je moč zapreti ali odpreti tudi ročno). Ob pritisku na gumb se okno razpolovi in spusti, spodnji del okna pa služi kot tla.

PREBERITE ŠE: More Sky: inovativna okna, ki postanejo balkon


Filozofija okna je preprosta. Le kdo si ne bi želel, da bi se lahko njegovo okno vsaj ob lepih, sončnih in toplih dnevih spremenilo v balkon? Okno, ki se odpre v balkon, vam izdelajo po meri, edina omejitev je širina, ki ne sme presegati treh metrov.

Dodatne Informacije

Več informacij:
hofmandujardin.nl

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.