Okolju prijazna plastenka in voda združeni v eno

Treeson izvirska voda je bila zasnovana z namenom ponuditi trajnostno alternativo vodi, ki jo danes pijemo iz plastenk in se jih vsako leto proda za dobro miljardo. V Ameriki reciklirajo manj kot 30 odstotkov vseh plastenk, preostanek pa konča nerecikliranih na odlagališčih. Naravna izvirska voda Treeson je oropana toksinov, vir čiste energije in izjemnega okusa. Treeson plastenka je reciklirana, biorazgradljiva in po uporabi zajeta v proces ponovne uporabe.

Treeson plastenka je veliko več od povprečne plastenke za vodo, ki jo uporabljamo vsak dan. Embalaža zbistri vprašanje o uporabi plastenk in s tem opozarja na velik problem onesnaževanja okolja. Zasnovali so jo z domiselno in iznajdljivo marketinško strategijo.

Plastenke predstavljajo velik problem, ko gre za onesnaževanje in odlaganje smeti. Samo v Ameriki se po nekaterih ocenah vsako sekundo uporabi 1.500 plastenk, torej se jih brez posebnega nadzora prav toliko tudi zavrže. Treeson plastenke se razlikujejo od navadnih po tem, da so nerejene na rastlinski bazi, niso toksične in imajo oznako certifikata, brez uporabe GSO. Etikete so narejene iz recikliranega materiala, sojinega črnila in čebeljega voska za boljšo vodoodpornost.

Po uporabi so plastenke poslane nazaj k proizvajalcu. Tam jih uporabijo za uporabo zelene energije in ustvarjanje novih plastenk. Njihova filozofija temelji na ideji, da za vsako prodano plastenko vode, posadijo eno drevo. Projekt je ravnokar na Kickstarterju zaključil zbiranje sredstev, ustvarjalci Treeson plastenke pa so uspeli zbrati skoraj 70.000 evrov.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljši način, kako ohladiti pivo v le nekaj minutah