Olimpline, Črna na Koroškem: odpira se najdaljši zipline v Sloveniji!

V Črni na Koroškem bodo 4. julija odprli Olimpline, najdaljši zipline v Sloveniji, ki bi naj bil celo najdaljši neprekinjen adrenalinski spust v Evropi!

Spust po jeklenici Olimpline, ki se odpira 4. julija ob 11.00 v središču Črne na Koroškembo potekal z Navrškega vrha nad Črno navzdol proti črnjanskemu smučišču, pristajalna ploščad pa bo v bližini kmetije Kogelnik. Jeklenica bo dolga 1.260 metrov, najvišje nad tlemi boste 206 metrov.

Do izhodiščne točke adrenalinskega spusta se boste lahko pripeljali, v Črni pa bodo najbolj spodbujali pohodništvo in kolesarjenje. Če se boste odločili za pohod do jeklenice, boste rabili nekje 40 minut, podobno, če boste do ziplina dostopali z druge točke, Koče na Pikovem.

Olimpline, Črna na Koroškem (Foto: FB Občina Črna Na Koroškem)
Olimpline, Črna na Koroškem (Foto: FB Občina Črna Na Koroškem)

Jeklenica Olimpline (zipline) je del skupnega čezmejnega projekta Naravni-geološki igralni prostor Peca z akronimom NatureGame, zasnovanega pod strategijo Geoparka Karavanke. Glavni namen projekta je nadgraditi mrežo obstoječih izletniških točk in jih povezati v skupni turistični produkt, ki bo v obliki igre podajal naravno pestrost območja čezmejnega Geoparka Karavanke.

Dodatne Informacije

Več informacij:
facebook.com

Naslovna fotografija:
FB Občina Črna Na Koroškem

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Zato najbolj inteligentne ženske neprestano premišljujejo!