fbpx

One Central Park – Najboljša trajnostna zgradba na svetu

Zgradba One Central Park v Sydneyju, Pariškega arhitekta Jeana Nouvela, je za svojo trajnostno zasnovo in inovativen dizajn pobrala že 12 prestižnih arhitekturnih nagrad, med njimi tudi laskavi naslov najboljše zgradbe na svetu.

Sydneyjski stanovanjski in komercialni objekt One Central Park veliko pove o tem kakšna bo arhitektura prihodnosti. Od svojega dokončanja decembra lani je za svoj trajnostno zasnovan dizajn pobrala kar 12 prestižnih arhitekturnih nagrad. Arhitekt Jean Nouvel je zaslužen za naslov najboljše visoke zgradbe na svetu ter se lahko pohvali z nagrado za trajnostno arhitekturo.

Zgradba vsebuje tri-generacijsko elektrarno z nizkimi emisijami, obrat za recikliranje, heliostat za odražanje svetlobe, vrtove na strehi, pametne merilne sisteme in široko odprte zelene površine. Oblikovana za 21. stoletje, One Central Park ponuja kakovosten življenjski slog svojih prebivalcev, ter hkrati skrbi tudi za svoj neposredni okoliš.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.centralparksydney.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.