fbpx

Osnovna pravila kako izpasti oblečen prefinjeno in drago!

Photo by averie woodard on Unsplash

Tako zelo preprosto je, če le upoštevaš ta zelo enostavna pravila oblačenja. Tudi tako, lahko izpadeš izjemno prefinjeno in drago oblečen!

Veš, kako bodo tvoja oblačila videti dražja? Velikokrat se dame zjutraj (blagor tistim, ki ste tako pridne, da si garderobo pripravite že zvečer!) znajdemo pred vedno isto dilemo – le kaj za vraga obleči v službo? Seveda želimo delovati kar se da urejeno in prefinjeno, a roko na srce, prav vsakič nam to vendarle ne uspe. Spodaj podajmo nekaj preprostih trikov, s katerimi lahko prenoviš svojo garderobo, da bo ta zasijala v novi luči – kar naenkrat bo tvoja garderobna omara dobila pridih elegance in urejenosti.

Če si ženska ne more privoščiti dražje obleke, ima vedno na voljo trike, s katerimi lahko svoja oblačila naredi na videz dražja. Posebej takrat, kadar menjamo delovno mesto ali pa začenjamo kariero, običajno namreč nimamo ravno polne denarnice, s katero bi lahko nakupili celotno novo garderobo. Pa prav takrat si po navadi želimo, da bi v službi naredili kar najboljši prvi vtis.

PREBERITE ŠE: 10 najbolj zanimivih dejstev o modi

Kako si torej privoščiti urejen, prefinjen poslovni slog, če imamo omejene resurse? Na srečo obstaja nekaj trikov, ki nam lahko pomagajo osvežiti garderobno omaro in nas ne bodo spravili na beraško palico.

5 trikov, s katerimi poceni osvežimo svojo garderobo …

1. Preveri in določi osnovne kose v tvoji omari.

Začeti moramo pri osnovah, ki so kakor ustvarjalno platno. Verjetno ni treba posebej podarjati, da moramo imeti za čudovit videz slike kakovostno platno – prav tako se nam torej izplača zapraviti nekaj več denarja za osnovne kose. Nakupimo si jih manj, a kakovostnejše (tako jih bomo lahko obdržali dalj časa in s tem prihranili kakšen evro). Nato bomo na teh osnovah gradili svoj lastni slog.

Preprosta črno-bela eleganca.
Preprosta črno-bela eleganca.

2. Ne kupuj barvastih stvari.

Ne kupuj barvastih stvari – oziroma se poskusi temu izogniti, kolikor se le lahko.

Nič ni narobe z barvami, a je velika razlika med enobarvno rdečo majico in med majico v vsaj štirih barvah, ki jih zjutraj nikakor ne moremo uskladiti s suknjičem, kaj šele s čevlji. Pisane majice velikokrat delujejo ceneno, saj jih je težko kombinirati s poslovno garderobo.

3. Ne kupuj preveč potiskanih majic.

Vsakdo ima rad potiskane majice, a velikokrat so te primernejše za prosti čas kot pa za v službo. Prav tako gre tisk lahko hitro iz mode, kar pomeni, da kupujemo majice, ki jih čez leto ali dve verjetno ne bomo nosile.

4. Ne kupuj svetlečih se oblačil.

Če imaš veliko denarja (ampak potem najbrž ne potrebuješ tega članka), vsekakor lahko kupiš recimo svetlečo se srajco – paziti moraš le, da je visoke kakovosti in iz dobrega materiala, kot je svila. A ker večina med nami nima toliko denarja, da bi si kupovale prestižne kose oblačil, se je varneje izogniti svetlečim se stvarem nižjega cenovnega razreda – te se namreč hitro uničijo in so videti ponošene.

Manj dodatkov - več stila!
Manj dodatkov – več stila!

5. Ne kupuj stvari, ki ti niso prav.

Stavim, da je že prav vsaka izmed nas kdaj kupila kaj, kar ji ni bilo čisto prav – ali da bi se motivirala pri hujšanju (ko bom shujšala, mi bo gotovo prav!) ali zato, ker je bil kos preprosto tako ugoden, da bi bil greh, če bi ga pustila v trgovini … Ali pa zato, ker se je prepričala, da pozna res odlično šiviljo, ki ji bo želeno obleko priredila, da ji bo kot ulita. Dejstvo je, da večina izmed nas potem ta oblačila obesi v omaro, iz katere nikoli več ne pokukajo, ali pa (še slabše!) jih vseeno oblečemo, čeprav nikakor niso skladna z našo postavo.

Upamo, da vam bodo ti nasveti pomagali pri preoblikovanju garderobe.

Predvsem se držimo načela, manj je več – in tisto nekaj naj bo kakovostno, da bomo to z veseljem nosile in se v naših drugih kožah počutile odlično!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!