fbpx

Pametni telefon Xiaomi 12 je navdušil znane Slovence

Serija Xiaomi 12 je pravi generator zabave, zasnovana za opolnomočenje uporabnikov po vsem svetu z najsodobnejšo videografijo, ki prinaša impresiven napredek pri Xiaomijevem patentiranem algoritmu umetne inteligence, izjemno moč procesorja in vsestransko izboljšano izkušnjo. Zato ne preseneča, da je navdušil tudi znane Slovence.

Med prvimi so v Sloveniji imeli priložnost sprobati pametni telefon Xiaomi 12 David Urankar, Tara Zupančič, Jernej Damjan in Jan Macarol. Vsak od njih je v telefonu prepoznal izstopajoče prednost, ki so ga navdušile in zaradi katerih lahko telefon priporočajo tudi ostalim.

David Urankar navdušen nad vrhunsko kamero

Voditelj, model in vplivnež David Urankar je pri svoji novi tehnološki igrački, pametnem telefonu Xiaomi 12 Pro, najbolj navdušen nad kamero, ki mu je pri pametnem telefonu res pisana na kožo. “Funkcionalnost Xiaomija 12 Pro je izjemna, všeč pa sta mi tudi hitrost in kvaliteta v kombinaciji z velikim pomnilnikom.”

“Fotografije in videoposnetki so res na visokem nivoju. Kamera lahko snema v 8K kvaliteti in se je že zgodilo, da smo posnetke s telefona uporabili celo v televizijski oddaji. Včasih nimaš pri sebi snemalca in zelo priročno je, ko lahko hitro in kvalitetno zajameš vsebino kar sam. Tudi na potovanjih se super obnese. Ko gremo na pot z otrokoma, ob vseh stvareh, ni prostora še za profesionalni fotoaparat, ki ga Xiaomi 12 Pro v veliki meri nadomesti. Presenečen sem tudi, kako se z vsako generacijo nadgradi nočni način slikanja,” še pove tehnološki navdušenec.

Tara Zupančič v 11 dneh naredila več kot 111 nepozabnih fotk

Voditeljico Taro Zupančič je prav tako navdušila neverjetno zmogljivostjo kamere telefona Xiaomi 12, tako da je z njim v samo nekaj dneh ustvarila čez sto fotografij. Na svojih družbenih omrežjih je zapisala: “Nov telefon imam dobrih 11 dni, pa imam pomoje že več kot 111 fotk… samo od Indija! Če je pa tako fajn, ko imaš nekoga tako rad, da ti je najlepši na svetu in še bolj fajn je, če imaš novo igračko, ki skozi steklovino svoje leče, res lepo “zajame” to krasnoto! Ker – čisto iskreno – menjam tele napravice na par let, čisto samo zaradi fotoaparata. Ne vem, če bi vas morila z njegovimi novimi, ultra sexy in fresh karakteristikami – vedet morate samo, da na slikah izgledate lepši, kot ste v resnici.. hahaha in to brez filtrov! Indi bo pa v naslednjem življenju fotokužomodel, že hodi v pasjo šolo poziranja, hoje po “pasjemodni” brvi in Tyra Banks osebno, mu preko skypa predava o smejanju z očmi (tudi če v vidnem spektru ni hrenovke).”

Tara je navihano pripomnila: “Všeč mi je rahlo dekliška lila barva, barva sivke, katere sicer sploh nisem ljubitelj. Ampak se mu poda. Je nežen, pa čeprav čisto dovolj atraktiven.” Všeč ji je persnalizacija samih tem, zaslona in koledarja. “Rada imam, da si lahko stvari prilagodim po svoje tudi vizualno. Rada imam barve in ker sem človek, ki si vse piše tudi na papir, mi je ta način “barvanja” in prilagajanja zelo blizu.”

Jernej Damjan časopis zamenjal s telefonom

Tudi športnik Jernej Damjan dneve začenja s telefonom. “Čisto iskreno, brez telefona ne začnem jutra. Naši starši so bili vsi navajeni zjutraj vstati, spiti kavo in prebrati časopis. Jaz nisem kaj precej drugačen, le, da sem časopis zamenjal za telefon. Novice pa so ostale enake,” se nasmeje. In katera je tista situacija, kjer bi najbolj pogrešal telefon? “Če bi to bilo kje na službeni poti, bi se mi verjetno zmešalo, ker ne bi moral stopiti v stik z mojo hčerko in ženo, če pa bi to bilo, ko smo skupaj kje na dopustu, pa verjetno sploh ne bi opazil, da ga nimam,” se nasmehne.

Poleg tega pa je Jerneja navdušila kamera pametnega telefona Xiaomi 12. “Veliko telefonov sem že preizkusil pa ne vem če se lahko katerikoli kosa z njim. Odlično pa je tudi to, da je PRO način fotografiranja ali snemanja vključen v osnovni meni, kar je odlično kadar si želiš res ustvariti tisti perfekten posnetek.”

Jan Macarol dokazal najhitrejše polnjenje telefona na svetu

Jan Macarol, urednik spletnega medija citymagazine.si, poznavalec novih tehnologij in vplivnež, je imel priložnost preizkusiti novi pametni telefon Xiaomi 12 Pro. Poleg odlične kamere, je njegovo pozornost najbolj pritegnila hitrost polnjenja naprave.

V specifikacijah proizvajalec namreč obljublja, da se baterija Xiaomi 12 Pro napolni v celoti v pičlih 18 minutah. “To se sliši zelo ambiciozno, in priznam, da sem kar malo podvomil v to sposobnost. In jaz ne bi bil jaz – če ne bi tega tudi dejansko stestiral,” pove Jan in nadaljuje. “Ker je pametni telefon moje delovno orodje, kamera in hkrati naprava za spremljanje pretočnih vsebin in tudi občasno igranje igric, mi je zelo pomembno, da baterija sledi mojim potrebam. Celodnevna uporaba telefona seveda pomeni tudi hitro praznenje baterije, ki jo običajno uspem le delno napolnit preden že hitim na druge opravke. In tukaj je Xiaomi naredil korak naprej, saj je Xiaomi 12 Pro dejansko dokazal, da se baterija od 0 – 100 % napolni v obljubljenem času.”

Več o seriji Xiaomi 12

Serija Xiaomi 12 uporabnikom omogoča snemanje posnetkov studijske kakovosti ne glede na razmere, pa naj gre za zahtevne svetlobne pogoje ali premikajoče se objekte. Vsi trije pametni telefoni se ponašajo s profesionalnim naborom trojnih kamer za vsestransko fotografiranje, v katerem je glavna širokokotna kamera s 50 MP in zmožnostjo snemanja videoposnetkov v 8K, tako na Xiaomi 12 Pro kot Xiaomi 12.

Xiaomi 12 Pro izstopa z najsodobnejšim trojnim 50MP nizom, ki ima vrhunsko tipalo Sony IMX707. Senzor je sposoben ujeti velike količine svetlobe in omogoča napredne slikovne zmogljivosti s hitrejšo hitrostjo ostrenja in večjo barvno natančnostjo. Xiaomi 12 in Xiaomi 12X imata ultra širokokotno kamero 13 MP in 5 MP telemakro objektiv za snemanje iz različnih zornih kotov.

Serija Xiaomi 12 vključuje napredne mobilne platforme Qualcomm® SnapdragonTM. Xiaomi 12 Pro in Xiaomi 12 se ponašata s procesorjem Snapdragon® 8 Gen 1 – Qualcommovo najnaprednejšo mobilno platformo. Ta procesor, izdelan na zmogljivem 4nm naboru čipov, prav tako poveča zmogljivosti grafične obdelave GPU za 30 % in energetsko učinkovitost za 25 % v primerjavi s prejšnjo generacijo.

Vse tri naprave ponujajo slikovito gledanje na zaslonu AMOLED Dot Display, ki ga je DisplayMate ocenil z oceno A+, in s podporo za TrueColor. Za dodatno brezskrbnost ima zaslon zaščito Corning® Gorilla® Glass Victus®, kar pomeni, da je odporen na praske in podpira vodilno tehnologijo Dolby Vision®, ki oživi vašo vsebino z živahnimi barvami in osupljivimi detajli. Serija Xiaomi 12 podpira tudi HDR 10+.

Za dodatno optimizacijo osnovne uporabniške izkušnje serija Xiaomi 12 vključuje vmesnik MIUI 13, ki je bil globalno predstavljen v začetku letošnjega leta. Posodobitev vključuje hitrejše shranjevanje, večjo učinkovitost procesa v ozadju, pametnejšo obdelavo in daljšo življenjsko dobo baterije. Nove funkcije vključujejo Xiaomijevo patentirano tekoče shranjevanje (Liquid Storage), razpršen pomnilnik (Atomized Memory), usmerjene algoritme (Focused Algorithms) in pametno ravnovesje (Smart Balance).

Xiaomi 12 Pro in Xiaomi 12 podpirata tudi 50W brezžično polnjenje in 10W povratno polnjenje.

Brezplačna naročnina na YouTube Premium

Xiaomijevi uporabniki bodo prejeli do trimesečno brezplačno naročnino na YouTube Premium ter imeli na ta način dostop do najboljše vsebine brez oglasov in brez povezave, kjer je na voljo. Prednosti YouTube Premium vključujejo naročnino na YouTube Music Premium, kjer lahko uporabniki pridobijo neomejen dostop brez oglasov do več kot 80 milijonov pesmi, priredb, nastopov v živo in remiksov.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.