fbpx

Pametni telefon ZTE Grand S3 z očesnim ”skenerjem”

Kitajski ZTE se je za razliko od večine ostalih ponudnikov pametne telefonije biometrične identifikacije lotil drugače. Ne z jemanjem prstnih odtisov, pač pa ''skeniranjem'' oči, saj je v svoj sveži pametni telefon Grand S3 vgradil optični čitalnik EyeVerify. Ta pa ne ''skenira'' šarenice, pač pa krvne žilice, saj so brez para in se z leti in stresom ne spreminjajo. Za enega najbolj varnih načinov identifikacije uporabimo kar prednjo kamero.

Pametni telefon ZTE Grand S3 z očesnim ”skenerjem” EyeVerify varnost dviguja na višjo raven, kar je ob dejstvu, da pametni telefoni hranijo vse več občutljivih podatkov, več kot dobrodošlo. Več kot dobrodošla pa je za uporabnike tudi preostala strojna oprema telefona Grand S3, kjer prednji kameri dela družbo 5,5-palčni zaslon z ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih točk.

ZTE Grand S3 se lahko pohvali z biometrično tehnologijo EyeVerify.
ZTE Grand S3 se lahko pohvali z biometrično tehnologijo EyeVerify.

”Tiha reka, ki bregove dere” je štirijedrni 2,5 GHz procesor Snapdragon 801, za živahnost in pestrost slike skrbi grafična kartica Adreno 330, za avtonomijo pa 3100-miliamperska baterija. 3 GB se je našlo prostora za sistemski pomnilnik, za shranjevanje podatkov pa ga je, ob možnosti razširitve s pomočjo pomnilniške kartice microSD, na voljo 16 GB.

PREBERITE ŠE: Samsung Galaxy S6 – najbolj pričakovan pametni telefon leta je končno tu!

Kljub inovativni tehnologiji, ki jo zaokroža digitalni fotoaparat z ločljivostjo 16 milijonov slikovnih točk, pa cena telefona ne bo pretirano zasoljena, saj ga boste dobili že za cca. 430 evrov.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.