fbpx

Pebble z novo serijo pametnih ur, ki bi jih imeli radi vsi!

Pebble ima nove pametne ure in povsem novo napravo

Kar na Billboardovi lestvici singlov uspeva Rihanni, na platformi Kickstarter uspeva podjetju Pebble. Vsaka pametna ura, ki jo ustvari ta kalifornijska znamka, namreč postane velik hit in dosega neverjetne prodajne rezultate! Na platformo za množično financiranje se je sicer odpravila že tretjič, tokrat s trojčkom izdelkov, in v trenutku presegla finančni cilj, to je milijon dolarjev, ki ga je dobesedno pomendrala, če smo nekoliko slikoviti. Česar pa je vajena. Njihova prejšnja kampanja za pametno uro Pebble Time tako še vedno drži hitrostni rekord ''na'' zbranih milijon ameriških dolarjev, tudi pametnim uram Pebble 2 in Pebble Time 2 ter Pebble Core, s katerimi se predstavlja zdaj, pa Kickstarter prerokuje lepo prihodnost.

Nove naprave, ki jih Pebble ponuja na Kickstarterju (tja so se prvič odpravili leta 2012), Pebble 2, Pebble Time 2 in Pebble Core, ponujajo kopico novosti, ki kar kličejo po zamenjavi naše zdajšnje naprave oz. nam zvijajo roko, da se bomo končno predali nosljivi tehnologiji. V treh dneh je projekt zbral že skoraj osem milijonov ameriških dolarjev. A dovolj o številkah s Kickstarterja. Vas zanima predvsem, kaj je povzročilo takšno evforijo, ki si jo pametni uri Apple Watch in Samsung Gear S2 lahko samo želita. Dostopna cena? Tudi. A je še precej drugih reči.

Pebble Time 2 so Pebblove premium pametne ure.
Pebble Time 2 so Pebblove premium pametne ure.

Pametni uri Pebble 2 (prednaročite jo lahko za 90 evrov) in Pebble Time 2 (159 evrov, ohišje iz nerjavečega jekla) imata priboljšek: merilnik srčnega utripa, kar je dobrodošla nadgradnja, saj so prejšnje ure ponujale zgolj osnovno komunikacijo in sprejemanje obvestil. S tem se želi Pebble pozicionirati tudi v segment nosljivih fitnes naprav, kjer sicer kraljuje Fitbit, ki je v prvem trimesečju leta 2016 prodal kar 4,8 milijona pametnih zapestnic. Med drugim omogočata tudi pregled aktivnosti in opravljanje nalog z le enim klikom.

PREBERITE ŠE: SkinTrack: ko roka postane del zaslona pametne ure


Tretji novinec, Pebble Core, se precej razlikuje od prvih dveh. Ne le da ni ne fitnes, ne komunikacijsko orodje, tudi pametna ura ni! Je kompaktna napravica oz. droben Android 5.0 računalnik z GPS-tehnologijo (sinhronizira se z aplikacijami Runkeeper, Strava in Under Armour Record), namenjen tekačem, ki meri pretečene kilometre in omogoča predvajanje glasbe s Spotifyja. Z nekaj programerskega znanja lahko z njim tudi prižigate luči, pošljete SOS, odklenete avto … Uri bosta dobavljivi septembra 2016, na Pebble Core (60 evrov) pa bo treba počakati nekoliko dlje, in sicer do januarja 2017.

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!