fbpx

Peeqo: robotek, ki govori v jeziku gifov in videov

Peeqo: robotek, ki govori v jeziku GIFov in videov

Skupina tehničnih zanesenjakov na Kickstarterju zbira denar za najprikupnejšega robota Peeqo, ki je za vse tiste, ki ne marate branja in iskanja odgovorov na vprašanja, za katera ne poznate odgovorov. Robotek Peeqo jih bo našel in vam odgovoril v jeziku gifov in videov.

Robot Peeqo je vsevednež, ki ga boste morali sami sestaviti, ne da bi nam bilo treba imeti poglobljenega znanja in ročnih spretnosti. Ko bo dobil prikupno obliko, bo pokazal še svojo ‘pamet‘.

Robot Peeqo, ki sega dobrih 18 cm v višino, ima 4-palčni (10 cm) zaslon IPS, dva vsesmerna mikrofona, dva zvočnika moči 3W, kamero s tipalom ločljivosti 5 MP, obroč sijalk LED za obveščanje in štiri tipke. Robot Peeqo pa deluje na kartični računalnik Raspberry Pi 3B ali novejši in zmogljivejši model, ko bo na voljo.

Robot Peeqo je poseben, saj ga bomo morali sami sestaviti.
Robot Peeqo je poseben, saj ga bomo morali sami sestaviti.

Če robot Peeqo želi odgovoriti na vprašanje, mora vaš razumeti govor, kar mu omogočajo storitve Google Cloud Speech, Amazon Voice Services, Snips ali alternative, kot sta Jasper ali Mycroft, razvijajo pa tudi svoj sistem prepoznave govora.

Ko Peeqo razume vprašanje, odgovor poišče na spletu.
Ko Peeqo razume vprašanje, odgovor poišče na spletu.

Ko Peeqo razume vprašanje, odgovor poišče na spletu, kar pomenil, da vedno znova dobimo odgovor v obliki video zapisa ali gifa. Odlično za tiste, ki neradi berete! Če bo sreča mila in bo zagledal luč sveta, bodo zanj brez davka zahtevali preračunano 265 evrov.

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!