fbpx

Peter Prevc in ostali slovenski smučarski skakalci drveli s karti

Ga prepoznate?

Bili smo na Vranskem, kjer so ​Peter Prevc in ostali slovenski smučarski skakalci drveli s karti. Slovenski orli so se nedavno mudili na vranskem poligonu varne vožnje, na stezi za karting, kjer so Anže Semenič, Anže Lanišek, Jaka Hvala, Jurij Tepeš, Nejc Dežman ter brata Cene in Peter Prevc (Robert Kranjec je manjkal zaradi operacije) v družbi trenerja Gorana Janusa in večkratnega državnega prvaka v kartingu Matica Goriška preizkusili svoje dirkaške veščine.

Slovenski smučarski skakalci so se že začeli vneto pripravljati na novo sezono, kljub temu pa med treningi še najdejo nekaj časa za zabavo, kar med sezono zaradi dirkanja s prizorišča na prizorišče ni mogoče. Tokrat so dirkali nekoliko drugače. S karti. Odzvali so se namreč povabilu Sportstil in AMZS-ja ter se spopadli s stezo za karting na vranskem poligonu varne vožnje.

Slovenski smučarski skakalci so za dan skakalne smuči zamenjali za karte.
Slovenski smučarski skakalci so za dan skakalne smuči zamenjali za karte.

Namesto skakalnih dresov so skočili v dirkaške in se predali užitkom drvenja skozi ovinke. In če jih mora pri skokih odnesti čim dlje, je logika pri vožnji na štirih kolesih skozi ovinke nekoliko drugačna, saj lahko s tem na progi pustiš dragoceni čas.

PREBERITE ŠE: Vse zmage Petra Prevca

Slovenski orli so sprva dobili po meri ukrojene karte, nato pa prisluhnili razlagi vožnje večkratnega državnega prvaka v kartingu Matica Goriška, ki jih ja kasneje tudi spoznal s progo. Tako kot v skakanju, kjer skakalec začne na manjših skakalnicah in se postopno premika na večje, so tudi Peter Prevc in druščina začeli na kartih z manj moči in kasneje presedlali na močnejše (na razpolago so imeli kvartet 40-konjskih, ki od nič do 100 km/h pospešijo zgolj v 5 sekundah) s katerimi so se na progo podali brezkompromisno kot se brezkompromisno podajo po skakalnici in na progi dosegali hitrosti kot jih na zaletišču. In kdo se je odrezal najbolje v vožnji na čas?

Jurij Tepeš in Matic Gorišek v nizkem počepu, pardon, štartu.
Jurij Tepeš in Matic Gorišek v nizkem počepu, pardon, štartu.

Če ste dejali Peter Prevc in Jurij Tepeš, potem ste ugibali pravilno. Za ovratnik jima je dihal trener Goran Janus, veliko mero drznosti pa so pokazali tudi ostali. V bitki iz oči v oči je zmagal Jaka Hvala pred Petrom Prevcem in Nejcem Dežmanom. Karte je prispevalo prvo slovensko tovarniško karting moštvo Intrepid Racing Program.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.