Pixxelpoint – festival novomedijske umetnosti

Zadnjič posodobljeno: :

Eden pomembnejših festivalov novomedijske umetnosti Pixxelpoint bo zoper približeval informacijske tehnologije širšemu občinstvu.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Nova Gorica

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Ni podatka

Mednarodni festival novomedijske umetnosti že štirinajsto leto seznanja predvsem mlajše generacije z drugačnimi možnostmi uporabe računalnika. ”V svetu, ki se prav s pomočjo novih tehnologij neustavljivo spreminja, se nam zdi razumevanje osnov tehnokulturnega razvoja, kot del splošne izobrazbe, nadvse pomembno. Prav umetnost (novomedijska) pa je lahko tisto sredstvo, preko katerega se informacijske tehnologije pretvorijo v izraz, ki je ljudem bližji in razumljivejši,” so zapisali organizatorji. Projekt vzpodbuja umetniško in teoretsko ustvarjalnost na obmejnem področju ter hkrati razvija čezmejno sodelovanje na inventivnem polju novih medijev.

Tema letošnjega festivala je DE.fragmentacija – pojem, ki izhaja iz tehnologije, natančneje iz računalniškega sistema hranjenja podatkov, kjer gre za preurejanje informacij za doseganje hitrejših časov podajanja le-teh.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Noben me ne razume: dogodek za mlade, ki vrtijo svet