Te nebeško mehke palačinke bodo ohranile svežino in jih lahko ješ tudi naslednji dan.
Skrivnost palačink, ki so mehke kot pena, ni toliko v načinu priprave kot enem triku, ki si ga boš takoj zapisal!
SKŁADNIKI:
- 200 g mąki
- 200 ml mleka
- 200 ml wody mineralnej
- 2 łyżki oleju
- 1 cukier waniliowy
- skórka cytrynowa
- szczypta soli
- 1 jajko
- 1 białko jajka
PRZYGOTOWANIE:
V mešalniku mešajte sestavine po tem vrstnem redu: zmešajte mleko I jajko, nato jima dodajte woda mineralna, cukier waniliowy, sól, limonino lupino, olej I mąka. Sestavine naj se dobro združijo.
Ločeno naredite čvrsti sneg iz beljaka. Žlico snega postopoma dodajajte v mešalnik z drugimi sestavinami, medtem ko se mešajo. Zaradi snega bodo palačinke mehke kot pena!
Nadev za palačinke izberi po svoje okusu. Če nimaš idej, je spodaj nekaj slastnih receptov za pripravo najboljših palačink na svetu. Dober tek! 🙂
5. Puszyste naleśniki z jabłkami
4. 5 vrst palačink iz različnih delov sveta
3. Palačinke iz špinače in matche
2. Palačinke s kokosovo moko
1. Limonine palačinke z makovimi semeni in jagodnim prelivom