fbpx

PlayDate: retro konzola z vrtljivo ročico in igrami presenečenja

Prva igra se imenuje Crankin's Time Travel Adventure.

Tehnološko podjetje Panic, ki prihaja iz Portlanda, nas s svojimi napravami vsakič znova razveseli –po tem, ko je sodelovalo pri izdelavi videoigre Firewatch, je tokrat predstavilo edinstveno igralno konzolo PlayDate.

Igralna konzola Playdate vključuje črno-bel zaslon z ločljivostjo 400 x 240 pik. Na njej najdemo tudi smerne tipke, gumba A in B ter gumb za premor. Na stranskem delu se nahaja vrtljiva ročica, ki bo, kot ustvarjalci konzole napovedujejo, popolnoma spremenila igralsko izkušnjo.

Z ročico namreč ukazujete avatarju v igrici, kaj naj počne. Odvisnos od igre bo tako avatar izvajal različne ukaze, kot je premikanje, sedenje, pretepanje … Ustvarjalci pravijo, da bodo nekatere igre zahtevale le uporabo ročice.

Nova konzola Playdate preseneča z vrtljivo ročico.
Nova konzola Playdate preseneča z vrtljivo ročico.

Naprava je bila izdelana v sodelovanju s švedskim podjetjem Teenage Engineering. Igre bodo uporabnikom brezžično dostavljene enkrat tedensko, pri čemer ostale podrobnosti ne bodo razkrite vnaprej.

Zasnovali jih bodo svetovno priznani ustvarjalci videoiger, kot so Zach Gage, Bennett Foddy, Shaun Inman in Keita Takahashi. Slednji je že ustvaril prvo priloženo igro, imenovano Crankin’s Time Travel Adventure, v kateri je z ročico potrebno nadzorovati tok časa.

Prva igra se imenuje Crankin's Time Travel Adventure.
Prva igra se imenuje Crankin’s Time Travel Adventure.

Igralni sistem bo v prvi sezoni, ki je sestavljena iz 12 tednov, bogatejši za prav toliko iger. Za prednaročilo bo na voljo že v letošnjem letu, medtem ko ga bodo kupci dobili naslednje leto. Cena, v katero so vključene tudi vse igre, znaša 149 dolarjev, kar je približno 133 evrov.

Dodatne Informacije

Več informacij:
play.date

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!