POD-iDladla: Mobilni dom iz škatle, ki je kot iz škatlice

Mobilna hiška POD-iDladla

POD-iDladla je mobilni dom iz škatle, ki je kot iz škatlice. To 24 kvadratnih metrov veliko domovanje namreč dobite v zaboju in se na licu mesta sestavi v majhno, a udobno stanovanje, ki ima vse kar imajo veliki. Avtorja POD-iDladle sta arhitektka iz Severne Afrike Clara da Cruz Almeida in podjetje Dokter and Misses.

POD-iDladla je mobilni dom iz škatle, ki je kot iz škatlice. Ima namreč vse, kar potrebujemo za udobno bivanje, čeravno imamo na razpolago le 24 kvadratnih metrov. A malo iznajdljivosti in dobrega načrtovanja s strani Clare da Cruz Almeida in podjetja Dokter and Misses in pri zgolj 24 m2 ni čutiti utesnjenosti, kot bi morda pričakovali za dom, ki ima spalnico za dve osebi (v mezaninu), delovni prostor, ki je lahko tudi pralnica, tuš kabino, stranišče, kuhinjo in jedilno mizo (ležita si nasproti) pa še teraso z zaščitno streho.

PREBERITE ŠE: Ecocapsule – samozadostna mobilna hiška na veter in sonce

Mobilna hiška POD-iDladla ima vse, kar potrebujemo. Nič več in nič manj.
Mobilna hiška POD-iDladla ima vse, kar potrebujemo. Nič več in nič manj.

Čeprav ima POD-iDladla, ki je trenutno na voljo le v Severni Afriki, standardno razporeditev pohištva, pa lahko posamezne enote prilagodimo lastnim potrebam. In od kje ime POD-iDladla? ”Pod” pomeni strok, torej podolgovat plod z več semeni obdanimi z luščino, ki zraste v drevo, prav tako kot POD-iDladla iz zabojnika ”zraste” v hišo. In kaj je njeno poslanstvo? Preprostejše življenje. To nam namreč omogoča, da se osredotočamo na stvari, ki so zares pomembne. Poleg tega pa se lahko še selimo po mili volji. Ker dom je, kjer je srce in zakaj z njim ne bi šla tudi hiška.

Dodatne Informacije

Več infromacij:
pod-idladla.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!