fbpx

Pod krinko: kako nositi kamuflažni vzorec?

Vrnimo se nazaj v leto 2013, ko so top oblikovalci Dries Van Noten, Valentino, Kenzo in Comme des Garçons na modne piste pripeljali sodoben maskirni (kamuflažni) vzorec in svoje modele oblekli v predelano vojaško opremo. Takrat smo imeli nekaj upanja, da se bo oživitev kamuflažnega vzorca zoperstavila (modnemu) zobu časa in očitno nismo upali zaman. V veliki meri se moramo za to zahvaliti načinu, na katerega so inovativne blagovne znamke in oblikovalci še naprej reinterpretirali standardni videz kamuflažnega vzorca, dodajali nove odtenke zelene in rjave ter poskrbeli, da se ta sloviti vzorec nosi še danes. Za vse tiste, ki še ne veste, kako bi ta vzorec vključili v svojo vsakdanjo modno opravo, smo pripravili nekaj idej, kako nositi kamuflažni vzorec in hkrati ostati v trendu.

Kako nositi kamuflažni vzorec?

Šestdeseta

Jakna s kamuflažnim vzorcem ter od gubanja obrabljene kavbojke (nikakor uničene), kot smo jih lahko letos videli na modni reviji blagovne znamke Valentino, je lahko zlahka eden od naših najljubših videzov te jeseni. Če je naša pričeska prej hipijevska kot vojaška in če smo po naključju med drugim tudi ponosni lastniki brade, potem še toliko bolje!

Službena oprava

S kamuflažnim vzorcem za v službo nikar ne pretiravajmo. Luksuzna usnjena torbica, platnene superge ali pa plašč s podlogo v kamuflažnem vzorcu – vse to so fantastični načini, kako nositi trend in hkrati ne pretiravati.

Prosti čas

Kamuflažo lahko vključimo tudi med oblačila za prosti čas, ko lahko z dobrim kosom razbijemo enobarvnost. Za piko na i lahko dodamo še snežno bele superge, ki bodo ‘posvetlile’ celoten videz.

PREBERITE ŠE: Modni trendi 2016: ombre hlačne nogavice

Z dobrim svetlim kosom lahko razbijemo monotonost kamuflažnega vzorca in kamuflažnih barv.  (G-Star RAW)
Z dobrim svetlim kosom lahko razbijemo monotonost kamuflažnega vzorca in kamuflažnih barv. (G-Star RAW)

Katere kose s kamuflažo morate imeti v omari?

Jakna
Kamuflažni vzorec je brezčasni motiv, zato ga lahko brez skrbi vključimo tudi v naše omare. Jakna z maskirnim vzorcem bo nedvomno naše najmočnejše orožje pri plastenju oblačil, ko prehajamo s poletja v jesen. Jakna bo videti odlično, če jo bomo nadeli prek preproste majice z okroglim ovratnikom in jo kombinirali z ozkimi kavbojkami ali platnenimi hlačami. Če je jakna iz lahkih, zračnih materialov, potem jo lahko brez skrbi oblečemo nad srajco in pod plašč ter tako s plastenjem ponovno osvojimo ulice.

Modni dodatki

Drzen kamuflažni vzorec je vse, kar potrebujemo, da vdihnemo naši enobarvni obleki novo življenje. Namesto da se odločimo za potiskane hlače ali suknjič, lahko svoj videz začinimo z modnimi dodatki z maskirnim vzorcem – bodisi je to kapa ali klobuk, par čevljev ali pa redka sončna očala s potiskom.

Galerija – nekaj idej za kose s kamuflažnim vzorcem

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.