fbpx

Podhranjenost (Zdravniki brez meja in agencija VII)

Razstava je plod sodelovanja med francosko organizacijo MSF (Zdravniki brez meja) in fotografsko agencijo VII. Sodelovali so pri projektu dokumentiranja problema podhranjenosti ...

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Galerija Kresija (Stritarjeva ulica 6), Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Vstop je prost.

Razstava je plod sodelovanja med francosko organizacijo MSF (Zdravniki brez meja) in fotografsko agencijo VII. Sodelovali so pri projektu dokumentiranja problema podhranjenosti na sedmih različnih področjih sveta. Razstava je zastavljena brez enega samega printa, saj so dela predstavljena na štirinajstih velikih plazma zaslonih. Gre za kombinacijo fotografije in videa in nakazuje novo smer v razvoju fotoreporterstva, lahko bi rekli, da je v tem pogledu precej avantgardna glede na tradicionalne oblike predstavljanja fotoreporterskih del. Vsako področje je predstavljeno s po dvema zaslonoma, na enem se vrtijo fotografije fotografa, ki je regijo dokumentiral, na drugem pa se vrtijo njegovi video posnetki, katere spremljajo še podatki o stopnji podhranjenosti posamezne regije in delovanje Zdravnikov brez meja na tem področju.

Fotografija: Djibouti, 2009. Podhranjenost © Marcus Bleasdale / VII

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.